IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 спаси живота на шофьора си при атаката на Хамас

Надупчен с над 100 куршума и със спукани гуми електромобилът закарал собственика си в болница

Собственик на Tesla Model 3 Performance от кибуца Мефалсим (Израел) е оцелял след атаката на бойците на Хамас миналата седмица, като заслугата е най-вече на електромобила му, съобщава местното издание Walla.


Tesla атака


Минути след като силите на Хамас нахлуват в селищата, разположение близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим, чието име не се съобщава, а е посочен само като C., е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите от Хамас, придвижващи се с пикап.

Нападателите започват да стрелят с автомати „Калашников“ и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата. Те обаче явно не са наясно, че срещу тях има електрическа кола и се целят в предната част, надявайки се да уцелят двигател, както и задната, където би трябвало да се намира резервоара за гориво.


Tesla атака


Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Въпреки неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми, тя успява да избяга от преследвачите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият го пикап - според мъжа дизелова Toyota Hilux или Isuzu D-Max, не успява да се справи и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Колата е надупчена с над 100 куршума, а предната седалка, както се вижда и от снимките, е напоена с кръв. Въпреки пораженията предното стъкло не се е разпаднало


Tesla атака


Интересното е, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на жена му да разбере местонахождението му чрез съобщение в приложението на Tesla, което е активирано, когато колата стигна до болницата.


0 от 500
  • #49
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Турбо ( преди 6 месеца )
    Тесльо,защо природата не съхранява енергията от слънцето в батерии? Проблемът на батериите е времето за съхранение и къде ще се ползва.Можеш да съхраниш енергия в батерии за кратко време и до близък консуматор.В противен случай енергията се губи при съхранение и транспорт.
  • #48
    4 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Има анализи бе ху йчо!От специалисти, - какво щеше да се случи ако правителствата субсидираха наистина в интерес на хората и екологията а не в интерес на лобитата!Какво щеше да е постигнато ако парите хвърлени от ЕС в "зелен преход и електрификация на транспорта" бяха вложени в развитие на соларни технологии и алтернативни горива!Каква степен на държавна, че и лична енергийна независимост на всяко домакинство щеше да е постигната!Търси, чети!Не съм тук да ти сервирам на готово!
  • #47
    2 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Това го твърдиш на база "няма да има развитие и подобрена ефективност на друга технология освен батериите" за кой път да ти обясня колко задръстена гледна точка имаш! Батериите се правят от изчерпаеми материали!И да се случи технология за която твърдиш - от материалите на днешни 75kWh батерия при рециклиране да се получават 2 батерии по 75kWh, то при залагане само на тази технология винаги ще има недостиг!Цените ще растат!Зависимостите също!Слънцето е без пари!И грее във всяка държава,всеки град
  • #46
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    "за година върху земята пада 10 пъти повече слънчева енергия отколкото е енергията на абсолютно всички изкопаеми горива" - това ти си го написал, нали?! И след като през главата ти е минала тази информация, дори за стотна не си ли задал въпроса - "Ами ако има технология която да улавя много повече енергия на единица площ", "Епа дали тогава няма да има постоянен излишък", "А, ама да не би да има възможност и други технологии освен батериите да се развиват" Дали си ги задаваш тия въпроси?
  • #45
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Пак питам, как при годишно потребление на 30 терават часа ще се получат излишъци от 300 терават часа при производството? Как фабрика за синтетично гориво за милиарди може да се конглокира с батерия за стотици хиляди за комунално съхранение, която може да пести от такса за пренос ? Батериите са реалност от 5 години. Как ще ги бие технология която евентуално след 15 години в най-оптимистичния вариант съхранява енергията 10 пъти по-скъпо?
  • #44
    2 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Ей така ot интерес да те попитам. Знам какво ще кажеш, но искам и другите да го видят - ти, поне за момент замислял ли си се, че щом фирми като Порше, Сименс, Exxon, Бош, Mahle, Acceleron, DS + Британските военно въздушни сили и още една камара знайни и незнайни, отделят време, пари, хора, ресурс, сгради, лаборатории за e-fuel, то някъде, ти може да грешиш?!?! Наистина ли вярваш, че ти знаеш повече от хората в горе изброените фирми?!? Мерси за отговора! Чао!
  • #43
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ще ми отговориш ли поне веднъж на въпроса, ако дори през зимата имаме излишна енергия, която идва сега и на момента, защо трябва да я съхраняваме през лятото или въобще? Съхранява се когато ще се очаква недостиг, а по подразбиране можеш да произвеждаш синтетично гориво само при излишък.
  • #42
    1 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Но разбира се, бъстарчето е много по умен и запознат от стотиците фирми разработващи тези технологии, които инвестират милиарди в тях, без НИКАВИ държавни субсидии! Те, както онези прости японци от съседната статия направили кола с двигател в джантите, нищо не разбират! Те просто трябва да влязат тук и да прочетат гениалните мисли на бъстръчо, и да се откажат от живота директно! Правят си групово харакири и толкова!Бъстърчо трябва да получи Нобеловите награди във всички категории!
  • #41
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Защото не иска. За тебе това са горива, точно както изпражненията ти са храна за растенията, А за тебе ***. Горивата са отпадъкът на природната и е заровила този въглерод за да не пречи. Трупала го е милиарди години а ние за една прашинка време ще го върнем в атмосферата. Още в училище се учи, че за година върху земята пада 10 пъти повече слънчева енергия отколкото е енергията на абсолютно всички изкопаеми горива на земята. Тоест за милиарди години е съхранила само 10% от енергията за 1г.
  • #40
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Ииииии 20 страници писане, основано на ... "няма да се развива друга технология освен батериите" И не, напротив! Както вече има соларна технология с над 60% ефективност, при днешните масови 21%, така и ще има огромен излишък от електрическа енергия!Ама ограничената ти тиква не може да го асимилира! И както всички които работят върху тази технология казват - въпрос е на политически и пазарни условия!