IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser се доказа като „неразрушим“

Смазаният до неузнаваемост всъдеход стигна на собствен ход до сервиза

Toyota Land Cruiser отдавна е известен със своята легендарна здравина и способности за проходимост извън пътя. А заснет в Саудитска Арабия пикап от модела за пореден път показва колко е здрава тази кола.


Toyota


Всъдеходът е претърпял брутална катастрофа, като е излетял от пътя и се е преобърнал няколко пъти. Въпреки сериозни повреди автомобилът успява да стигне на собствен ход до сервиз на марката, става ясно от видео, публикувано в една от социалните мрежи.

Изображенията на тежко повредения Land Cruiser са наистина смайващи. Каросерията е усукана, което създава впечатлението, че колата е била смачкана от огромна сила. Пикапът (най-вероятно Land Cruiser 70 Series) толкова силно повреден, че повечето хора биха го сметнали за непоправим. Собственикът му - Халид Ал-Ажми, твърди, че е оцелял като по чудо при инцидента, без да получи сериозни наранявания.


Toyota


При проверка на автомобила собственикът открива, че той все още може да се движи. Всъдеходът трудно може да бъде възстановен, но някои от частите и агрегати вероятно ще бъдат спасени. Пораженията по рамата, която е известна със своята здравина и издръжливост изглеждат минимални, а двигателят продължава да работи, така че при влагане на сериозна сума тази Toyota може да бъде върната към живот.

Трябва да се отбележи, че Land Cruiser 70 е останал почти непроменен от представянето си през 1984 г. Наскоро моделът беше освежен, като въпреки възрастта си продължава да се радва на интерес в някои райони на света. А инциденти като този потвърждават репутацията му на един от най-неразрушимите автомобили на планетата.


0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Красимир ( преди 10 месеца )
    До 1-ви Лендкрюзър серия 70 пикап с единична и двойна кабина се произвежда и продава в ЮАР,Австралия,Нова Зеландия,Обединени Арабски Емирства.Не е за българия че едната от версийте е 4,5 л V8.Непознат е в България тук са на почит X6,M Class,Q7.Е не са пикапи,но както казах ама много се тачат.Лендкрюзър серия 70 с 3 врати дълга и къса база.Дългата база за Линейка например.Серия 70 кабрио,серия 70 5-врати.За тези които се чудят къде е 3-тата и 5-тата врата "широката задна клапа" към багажник ...
  • #23
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Никога повече Тойота ( преди 10 месеца )
    Оооо даа сигурно е така, верваме. За 10 години от чисто нова да стане ръждива, като швейцарско сирене... За най-голямо съжаление най-здравата кола се оказа Q7-та на оня убиец, който уби двете момичета на НДК и успя на собствен ход да си се прибере жив и здрав. А от колата му се виждаше, че нищо не е останало.
  • #22
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Да ми ЦИТИРАШ къде съм твърдял обратното?
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 11 месеца )
    Пикапите на Тойота са световно известни със здравината си и отвратителното поведение на пътища с твърда настилка! Където хич не е необходимо да си даваш много зор за да ги обърнеш на покрив. Та да си дойдем на думата: за да "разбиваш" митове първо трябва поне малко от нещо да разбираш и поне малко от малко да си карал...нещо, освен неудачИата. За другите ти "разбивачки" - както се казва за умрелия...
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Да не съм луд да летя, след като мога да мина 2900 км само с две спирания по пет минути с автомобил и да не позволявам на жената и децата да ходят до тоалетна през това време защото ще закъснеем ако изгубят повече от 5 минути на двете спирания на бензиностанциите!
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 17.На летящо килимче ли прелетя пустинята, Митичен?Като се събуди потен с пръсти в контакта.
  • #18
    3 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    А ако не искате да ви говоря за Тесла и други теми, недейте ми задавайте въпроси на които не можете да понесете отговора. Аз съм възпитан човек за разликата от повечето, които пишат тук единствено с цел да се заяждат със събеседниците и да лъжат най-безцеремонно и затова като всеки културен човек отговарям когато ми зададат въпрос отговарям с цифри факти и събития, а това че не ви харесват фактите и не понасяте реалността и предпочитате да вярвате на лъжите които ви харесват си е ваш проблем.
  • #17
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Освен за лаладжийство, имам и няколко хиляди километра пътувания в пустините и очевидно говоря от опит, какъвто ти очевидно нямаш. Хайде питай някой който някога е бил поне в Египет, да ти обясни какви са пустините там. В Израел са различни, а в Йордания преобладават камъните. Точно онези камъни които си представяш но там почти няма пясък. Камъните в пустинята на Египет са приблизително колкото юмрук. Мислиш ли че оказват кой знае каква разлика дали ги има или няма при преобръщането на пикапа
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До MythBuster ( преди 11 месеца )
    При това ти точно и ясно казваш "пустинните пясъци", а не пустинните скали. Изключително си некоректен в разговора. Имаш много свободно време за лаладжийство ли?
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ако беше казал, че е карал без колан тогава панелния бг шофьор щеше да свърши от кеф