IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser се доказа като „неразрушим“

Смазаният до неузнаваемост всъдеход стигна на собствен ход до сервиза

Toyota Land Cruiser отдавна е известен със своята легендарна здравина и способности за проходимост извън пътя. А заснет в Саудитска Арабия пикап от модела за пореден път показва колко е здрава тази кола.


Toyota


Всъдеходът е претърпял брутална катастрофа, като е излетял от пътя и се е преобърнал няколко пъти. Въпреки сериозни повреди автомобилът успява да стигне на собствен ход до сервиз на марката, става ясно от видео, публикувано в една от социалните мрежи.

Изображенията на тежко повредения Land Cruiser са наистина смайващи. Каросерията е усукана, което създава впечатлението, че колата е била смачкана от огромна сила. Пикапът (най-вероятно Land Cruiser 70 Series) толкова силно повреден, че повечето хора биха го сметнали за непоправим. Собственикът му - Халид Ал-Ажми, твърди, че е оцелял като по чудо при инцидента, без да получи сериозни наранявания.


Toyota


При проверка на автомобила собственикът открива, че той все още може да се движи. Всъдеходът трудно може да бъде възстановен, но някои от частите и агрегати вероятно ще бъдат спасени. Пораженията по рамата, която е известна със своята здравина и издръжливост изглеждат минимални, а двигателят продължава да работи, така че при влагане на сериозна сума тази Toyota може да бъде върната към живот.

Трябва да се отбележи, че Land Cruiser 70 е останал почти непроменен от представянето си през 1984 г. Наскоро моделът беше освежен, като въпреки възрастта си продължава да се радва на интерес в някои райони на света. А инциденти като този потвърждават репутацията му на един от най-неразрушимите автомобили на планетата.


0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Това е прекрасно, но не ме вълнува Тесла, твърде грозни и некачествени автомобили са. Това,че ти предполагаш къде се е преобръщал си е лично твое мнение. Аз не мога да кажа къде се е преобръщал, но като се каже пустиня всеки си представя пустиня с фин пясък,а не скалист терен, ти се изразяваш неправилно. Представата за пустиня е ясна и недвусмислена, ако ще говорим за скали и преобръщане в скали идва въпросът с каква скорост, в скали не можеш да развиеш висока скорост.
  • #13
    0 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    И да не забравяме че говорим за лек автомобил Tesla със стъклен покрив, който спаси всичките четири пътника като двете деца дори бяха без сериозни наранявания и дори не ги оставиха в болницата. А цялата обвивка на пикапа е от ултра твърда студено валцована неръждаема ламарина с дебелина 3 мм.
  • #12
    0 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    До 8 и 10. Като го гледате дали се е забил пчелно в скала или се е преобръщал много пъти? Аз залагам на второто. А очевидно не сте стъпвали в пустиня и единственото което си представяте когато ви кажат пустиня е пясъчни Дюни с Фин пясък като по нашето черноморие. Ами не, не е такъв пясъка а и доста камъни си има из пустинята. Но не това е важното. И в нашите ниви да се преобърне ефектът щеше да е същия. А Тесла падна в 100-метрова пропаст върху скали и клетката беше по-малко смачкана.
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    термодървичен ( преди 11 месеца )
    Много ясно, че ще стигне не собствен ход - това не е някакъв самоносещ kypнuk, а модел на шаси. Докато двете греди отдолу не се усучат няма да има никакви грижи. Сигурен съм, че и двигателният отсек е доста по-добре защитен от тъжните паркетници, по които медията ви редовно се залисва...
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 11 месеца )
    Не трябва ли да е толкова деформирана, а ти откъде знаеш къде се е преобръщал? Или си говориш колкото да пишеш нещо.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 11 месеца )
    Но се продава в Австралия.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ти си рядко неграмотен човек. Мислиш,че в Арабия е само пустиня ли? Откъде знаеш къде се е преобръщал. Ако се преобръщаш по пясък са по-малки щети, но ако се обърнеш от някоя скала или дере ще са други. Ти си като някой ученик още, такива ги пишеш детски работи.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 11 месеца )
    Провери пак. Това са класическите модели Land Cruiser от серията 70. По принцип не се продават в ЕС и Северна Америка. Конкретният модел на снимката е Land Cruiser 79 - пикап с 2 врати. https://***.toyota.gm/media/gamme/modeles/files/FP_1394_LC79_SC_CFAO_en_BD-1.pdf
  • #6
    0 rate up comment 12 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Гостенино, като изключим практическата невъзможност пикапът на Тесла да се обърне, все пак ако някой е прекален майстор и успее да го претърколи по същия начин като тази toyota в пустинните пясъци, дали ще има и драскотина по него? Май забрави че ще е с екзоскелет, което ще рече че цялата здравина се поема от външната обвивка. Тесла е известна и свръх здравата си клетка за пътници, която ги предпазва при катастрофи. Я погледни на какво прилича клетката на този пикап? Чудо го е спасило шофьора!
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Друг Гост ( преди 11 месеца )
    Аз не виждам този какво се хвали - наистина е оцелял по чудо. Според мен кабината не трябва да е толкова деформирана