IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови класическия Land Cruiser 70

40-годишният всъдеход си върна кръглите фарове и запази дизеловия V8

Японският производител Toyota представи вчера новия Land Cruiser Prado за Европа, както и версията на стандартния всъдеход за САЩ, където моделът не се предлагаше през последните. Едновременно с това беше разкрита и обновената версия на Land Cruiser 70 – култов модел за японската марка, който се произвежда вече близо 40 години.


Toyota Land Cruiser 70


Фейслифтът донесе на Land Cruiser 70 класически кръгли фарове (само сега те са LED), модерен двигател и модернизиран интериор. И най-важното - моделът ще се върне на родния си японски пазар след дълга пауза, като продажбите му ще започнат през зимата.

За Toyota Land Cruiser 70 това е второто мащабно актуализиране. Първото беше през 2007 г., когато екстериорният дизайн беше променен в стила на Land Cruiser 200. Сега той се връща към традиционния си вид с кръгли фарове, изпъкнали мигачи и голям надпис „Toyota“ на решетката, който сменя старата емблема.


Toyota Land Cruiser 70


В кабината се е появил нов инструментален панел с 4,2-инчов екран на бордовия компютър и многофункционален волан. Опционално за всъдехода се предлага и мултимедийна система с 6,7-инчов дисплей и поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Списъкът с оборудване включва система за следене на маркировката, разпознаване на пътни знаци и функция за автоматично превключване на светлината от дълги към къси.


Toyota Land Cruiser 70


Новости има и в задвижването, като почти две десетилетия по-късно Toyota Land Cruiser 70 отново ще се предлага с автоматична скоростна кутия. Тя работи в тандем с 2,8-литровия турбодизел, познат от Prado, който развива 204 конски сили. В същото време комбинацията от предишния 4,5-литров дизелов двигател (205 к.с.) и механична скоростна кутия ще остане.

Всъдеходът ще бъде достъпен във версии с 3 и 5 врати, съответно с едноредова и двуредова кабина. Цените на модела, чийто основен пазар си остава Австралия, ще бъдат обявени по-късно.


Още снимки на обновения всъдеход - вижте в галерията:


0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ok ( преди 9 месеца )
    Защо отпред капака са го повдигнали толкова много след като двигателите са същите и новия дизел с 4 цилиндъра е по малък от стария V8? Хубава класическа джипка която естествено пак няма да се предлага на пазарите в Европа и САЩ. Ако случайно се излъжат да я пуснат сигурно ще и сложат много висока цена и пак няма да се продава.