IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изненада клиентите си на основен пазар

Land Cruiser ще се предлага само с 4-цилиндрови мотори в САЩ

Японският производител Toyota промени плановете си, които предвиждаха най-новото поколение на Land Cruiser да не се предлага в Северна Америка. Идеята беше, че там всъдеходът ще се конкурира с Lexus GX. В крайна сметка Land Cruiser ще стъпи на пазара в САЩ , като това ще стане догодина.


Toyota


Клиентите на модела обаче ги очаква неприятна изненада, тъй като всъдеходът ще се предлага единствено с 4-цилиндрови мотори. По-големите V6 агрегати ще останат за модела на Lexus, като така ще бъде избегнато съперничеството между двата автомобила.

Според документ, изтекъл в американските автомобилни издания, Land Cruiser, моделна година 2025, ще се предлага с 3 избора на задвижване, като и трите са с 4-цилиндрови мотори. Първият получава кодово име „1GD-FTV”, като това е 2,8-литровият турбодизел, поставяна Hilux и Fortuner.

Следващият - „TJA250“, е 2,4-литров бенззинов турбомотор, използван от Tacoma и Kluger, който може да бъде част от хибридна задвижваща система. Третият - „2TR-FE“, е 2,7-литров, отново бензинов, но с атмосферно пълнене, като с него ще бъдат оборудвани базовите версии на всъдехода.


Toyota


Трябва да се отбележи, че 3,4-литровият бензин с две турбини , поставян на Lexus GX (моделна година) липсва в списъка. Разбира се, напълно възможно е той да се появи на по-късен етап, но по-скоро японците наистина се стремят да разграничат двата си модела.

Официалният тийзър на американската Toyota Land Cruiser загатва за модел, повтарят до известна степен Lexus GX, благодарение на ретро-детайлите. Очаква се новият Land Cruiser да получи индекс 250 в САЩ, като производството и продажбите ще стартират догодина.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Като цяло изненадите в живота са равносилни на изтърване на миялния препарат в затвора
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Ами да не бяха правили два толкова близки модела. Същите като тези в Европа - ваг и стеянтис пускат един модел под 5 имена и се чудят как да ги разграничават