IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser Prado ще е с ретро дизайн

Новата версия няма да бъде ограничена само до американския пазар

Новият Toyota Land Cruiser Prado ще се отличава с дизайн в ретро стил. Порталът Drive твърди , че версията за САЩ ще бъде проектирана като класическите всъдеходи от 60-те и 70-те години на миналия век. Специалната стратегия на Toyota в САЩ е породена от желанието на компанията да заеме различна пазарна ниша. От другата страна на океана Land Cruiser Prado ще бъде позициониран като хардкор всъдеход без претенции за лукс.
   
    
Toyota Land Cruiser Prado 2024
   
    
По предварителни данни новият Land Cruiser Prado ще се доближава като технология до Lexus GX от трето поколение. Предвиждат се бензино-електрическа система, базирана на 2.4-литров турбо двигател.

По отношение на архитектурата на шасито и силовата структура на каросерията всъдеходите също ще бъдат близки. Toyota има 4Runner utility SUV, така че новият Land Cruiser Prado ще заеме нова, специална ниша.

Всъдеходът с историческото име ще получи същите фабрични аксесоари като пикапите TRD Pro. Според слуховете японската компания не разчита на ажиотажно търсене: ролята на двигател на продажбите ще остане за 4Runner (с годишен тираж от около 100 хиляди бройки), а Land Cruiser Prado ще бъде нишов модел.

Завръщането на Toyota Land Cruiser на американския пазар може да се случи това лято. Няма съмнение, че "глобалният" всъдеход скоро ще смени поколенията. Има вероятност въпросният всъдеход в ретро стил да не е ексклузивен за САЩ: подобна версия може да бъде доставена и на други пазари.
  
   

 

0 от 500