IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 спаси живота на шофьора си при атаката на Хамас

Надупчен с над 100 куршума и със спукани гуми електромобилът закарал собственика си в болница

Собственик на Tesla Model 3 Performance от кибуца Мефалсим (Израел) е оцелял след атаката на бойците на Хамас миналата седмица, като заслугата е най-вече на електромобила му, съобщава местното издание Walla.


Tesla атака


Минути след като силите на Хамас нахлуват в селищата, разположение близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим, чието име не се съобщава, а е посочен само като C., е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите от Хамас, придвижващи се с пикап.

Нападателите започват да стрелят с автомати „Калашников“ и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата. Те обаче явно не са наясно, че срещу тях има електрическа кола и се целят в предната част, надявайки се да уцелят двигател, както и задната, където би трябвало да се намира резервоара за гориво.


Tesla атака


Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Въпреки неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми, тя успява да избяга от преследвачите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият го пикап - според мъжа дизелова Toyota Hilux или Isuzu D-Max, не успява да се справи и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Колата е надупчена с над 100 куршума, а предната седалка, както се вижда и от снимките, е напоена с кръв. Въпреки пораженията предното стъкло не се е разпаднало


Tesla атака


Интересното е, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на жена му да разбере местонахождението му чрез съобщение в приложението на Tesla, което е активирано, когато колата стигна до болницата.


0 от 500
  • #39
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 6 месеца )
    Тесльо,слънчевата енергия се съхранява в растенията и планктона чрез фотосинтеза и натрупване на органична материя,която след милиарди години се превръща във въглища,нефт и природен газ.Защо природата не съхранява в енергията на слънцето в батерии?
  • #38
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Все пак да не си губим времето. Турбо, смяташ ли че има някакъв смисъл човечеството да премине на синтетично гориво и правителствата да започнат да го субсидират днес за да може след 10 години цената му да падне до 10 лв за литър... евентуално?
  • #37
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 6 месеца )
    Дизелът няма шанс.Електричката побеждава.
  • #36
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Я пак че не те разбрах? В какво се съхранявала слънчевата светлина? Все си мислех че е във вид на топлина? Сещаш ли се колко време е от отнело на природата да произведе горивото което ще изгориш днес? Милиони години. Това е като да се топлиш със заплатата си във вид на столевки. Да работиш цяла година, за да гори печката пет минути. Природата Не съхранява енергията в горива защото в природните кръговрати няма горене! Всеки един друг отговор ще е верен - топлина, храна, химични процеси...
  • #35
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 6 месеца )
    Тесльо,избягваш директния отговор на въпроса ми.Ще го задам по друг начин.Защо в природата слънчевата енергия се превръща в гориво,а не се съхранява като електрическа енергия?
  • #34
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Водородът спокойно може да се добави към природния газ, като за до 10% водород не се изисква никаква промяна по инфраструктурата или апаратурите и може да се ползва и съхранява като обикновен природен газ. Тоест спокойно може да наблъскаме 600 GWh в Чирен а останалия да се ползва в реално време по газопроводите.
  • #33
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Турбо, всяка енергия може да се съхрани като се преобразува в друга. Синтетичното гориво е едно от нефективните съхранения. Най-малкото защото за производството му се ползва водород. Синтетичното гориво е 40 пъти по неефективно, а водородът не успя да се наложи въпреки, че е само 3-4 пъти по неефективен от съхранението в батерии. Защо смяташ че ако водородът се е провалил, синтетичното има шансове? Много по-лесно е да се спре до съхранение във водород със 70% ефективност, вместо само 2,5% КПД
  • #32
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Забравих да напиша. Всъщност мечтите за 3,50 паунда на литър и дори един долар за литър са калкулирани при излишък с отрицателни цени на тока и все още не съществуващи технологии за производство на водород и улавяне на въглероден диоксид с близо до теоретичния минимум разход на енергия и загуби. Понасят доста критики във водородното общество, защото създават нереалистични очаквания и реалните проекти не могат да получат финансиране, защото изглеждат не ефективни на фона на обещанията на измамниц
  • #31
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Турбо ( преди 6 месеца )
    Тесльо,можеш ли да ми кажеш как в природата се съхранява слънчевата енергия?
  • #30
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Хайде да ми обясниш при сегашното потребление 30TWh и производство 40TWh колко трябва да увеличим производството за да имаме излишък 312 TWh? Дай някакъв реалистичен сценарий, защото аз ти дадох реалистичния сценарий да намалим износа без да го спираме, за да минат всички 3 милиона автомобила в България на ток. За зареждането им ще са необходими 7,8TWh. Разбираш ли защо се смята всеки път, преди да се съгласиш с някой? Моите сметки излизат ли? Ти правил ли си сметка въобще за синтетичното г ...