IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 спаси живота на шофьора си при атаката на Хамас

Надупчен с над 100 куршума и със спукани гуми електромобилът закарал собственика си в болница

Собственик на Tesla Model 3 Performance от кибуца Мефалсим (Израел) е оцелял след атаката на бойците на Хамас миналата седмица, като заслугата е най-вече на електромобила му, съобщава местното издание Walla.


Tesla атака


Минути след като силите на Хамас нахлуват в селищата, разположение близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим, чието име не се съобщава, а е посочен само като C., е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите от Хамас, придвижващи се с пикап.

Нападателите започват да стрелят с автомати „Калашников“ и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата. Те обаче явно не са наясно, че срещу тях има електрическа кола и се целят в предната част, надявайки се да уцелят двигател, както и задната, където би трябвало да се намира резервоара за гориво.


Tesla атака


Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Въпреки неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми, тя успява да избяга от преследвачите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият го пикап - според мъжа дизелова Toyota Hilux или Isuzu D-Max, не успява да се справи и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Колата е надупчена с над 100 куршума, а предната седалка, както се вижда и от снимките, е напоена с кръв. Въпреки пораженията предното стъкло не се е разпаднало


Tesla атака


Интересното е, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на жена му да разбере местонахождението му чрез съобщение в приложението на Tesla, което е активирано, когато колата стигна до болницата.


0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    И за последен път ти обяснявам,въпреки, че ти първите 100 пъти не разбра!Примера с e-fuel ти го дадох за технология която търпи развитие!И ако не беше политическото фаворизиране на батериите, вече щеше да е напреднала още повече!И дадох този пример защото ти освен батерии, друго отричаш, че може да се развива!Можеш да продължиш да повтаряш 3,50 Паунда до края на мизерния си живот,чийто единствен смисъл е да доказва измислени тези с измислено име на напълно непознати, щом това те прави щастлив!
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    Някъде в това което си цитирал да виждаш да съм написал "140 000 евро" и "населението да инвестира в горива"?!?! От там нататък всичко което си написал са си твои интерпретации основно базирани на тотално неразбиране на прочетеното!!!! 1000 пъти ти повторих, че не асимилираш това което четеш! Ти 24 часа не разбра защо при 10 000км на година при цена на нафтата 2,90 и 4,10 има само 1440лв разлика с твоя уникален джип 300 коня!А си тръгнал на моите думи сметки да правиш,без да знаеш за какво!
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Тези два цитата стигат ли? Че има и още подробности които мога да цитирам. Ами стана смешно че дори не си сметнал че това означава 140 000 евро инвестиция на всеки един лек автомобил за да се произведе безплатна енергия, която да бъде подарена на производителите за производството на 1000 литра синтетично гориво, за да постигнат 3,50 паунда, което са 8 лв. Още не си ми отговорил дали смяташ това за добра идея, защото точно това предложи.
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    РУК ( преди 4 дни )Субсидиите за електрички по държави ги има в Google!Айде смятай 20млрд. Евро субсидии + толкова от населението сегашната цена на kWh соларен панел!Колко мегаватчаса са?!?И не схващаш идеята,че ако с едни пари хвърлени на вятъра бяха изградени солари на всеки покрив на никой нямаше да му пука колко ток отива за литър e-fuel ли?!? Ами честито!Има новина за теб - много си ***!
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    РУК ( преди 4 дни )А защо в България " но не им дават!" И какво ще стане ако им дадат!?Какво ще стане ако сега ЕС инвестира 20 млрд. в 50% субсидия за соларни панели по покривите и тази енергия се ползва за производство на e-fuel?! А?!? Колко са полезни и до каква точно полза за обществото са довели тези до сега инвестирани 20 млрд. евро в субсидии за електрички?! В кой град въздуха е станал по чист от това?!? Айде спри да се излагаш!
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Пак е имал късмет,Теслъта не се е запалила.Щеше човекът да стане на барбекю.
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Сантар ( преди 7 месеца )
    Идваме да си го приберем.Той често се случва да избяга,къса синджира.
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Спасило ( преди 7 месеца )
    го е това, че е бил жив и е можел да кара.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    Ще те занимавам докато дойдат санитарите да те приберат! Ще посочиш ли къде и кога, ако може с цитати, съм споменал цифрите 138 888 евро?!? И Ей така от чисто любопитство просто! И "населението да инвестира за производство на гориво" ей това също ако може да посочиш с цитат кога съм го казал?! Пак ей така, то чисто любопитство! Чакам! ...... Санитарииииии! Тука е, тук!
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Ни щъ!