IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 спаси живота на шофьора си при атаката на Хамас

Надупчен с над 100 куршума и със спукани гуми електромобилът закарал собственика си в болница

Собственик на Tesla Model 3 Performance от кибуца Мефалсим (Израел) е оцелял след атаката на бойците на Хамас миналата седмица, като заслугата е най-вече на електромобила му, съобщава местното издание Walla.


Tesla атака


Минути след като силите на Хамас нахлуват в селищата, разположение близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим, чието име не се съобщава, а е посочен само като C., е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите от Хамас, придвижващи се с пикап.

Нападателите започват да стрелят с автомати „Калашников“ и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата. Те обаче явно не са наясно, че срещу тях има електрическа кола и се целят в предната част, надявайки се да уцелят двигател, както и задната, където би трябвало да се намира резервоара за гориво.


Tesla атака


Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Въпреки неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми, тя успява да избяга от преследвачите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият го пикап - според мъжа дизелова Toyota Hilux или Isuzu D-Max, не успява да се справи и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Колата е надупчена с над 100 куршума, а предната седалка, както се вижда и от снимките, е напоена с кръв. Въпреки пораженията предното стъкло не се е разпаднало


Tesla атака


Интересното е, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на жена му да разбере местонахождението му чрез съобщение в приложението на Tesla, което е активирано, когато колата стигна до болницата.


0 от 500
  • #89
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Мойта кола, като подуши терористи скача и ги пребива с карданния вал.
  • #88
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Калии ( преди 6 месеца )
    Доста добра реклама на Тесла за съжаление .
  • #87
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Злобюле,къде в цитата видя че ще използва само една вятърна турбина?Донаждаш май от себе си.
  • #86
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Цитирам "Турбо ( преди 2 седмици )Bglobal.bg 9.06.2022 Синтетичните горива плюсове и минуси.Цена на синтетичните горива през 2022 г е 10 $ , която ще падне до 2 $ през 2030."От статията: Плановете са заводът да произведе 130 милиона литра през тази година и до 550 милиона литра годишно до 2026 г....Проблемът засега е цената, която в случаят на Порше е 10 долара за литър. Германският производител изчислява, че може да я свали до 2 долара за литър до 2030 г.
  • #85
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Пак ли злобюле?Кога турбо е твърдял подобно нещо.
  • #84
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Читател ( преди 6 месеца )
    Тоя който е писал статията е много сляп. Къде видя 100 дупки от глокшуми. А и доколкото знам така наречените терористи стрелят с Калашник. При 100 глокшума този шофьор да е дал фира. Автомата прави много по-големи поражения. Това на снимката ми прилича по скоро на пистолети изстрели и със сигурност не са 100.
  • #83
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    За разлика от тебе аз не съм въздухар да се правя на такъв какъвто не съм. Хайде да те видя теб като си такъв еколог как ще им купиш всичките 2 600 литра които ще ти стигнат за една-две години и ще броиш 130 000 евро за тях. Бяха ги произвели до март, а от тогава няма ни дума за допълнителни количества но ако продължават със същото темпо вероятно ще имат още 2 000 литра за да си имаш!
  • #82
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Знаеш разбира се но те е срам да кажеш. От обещание реални 130 хиляди литра които турбо направи на 130 милиона, до края на 2022 на себестойност 10 долара, в крайна сметка реалността надделя и се сбъдна това което пророкувах. За почти цяла година произведоха 2 600 литра по 50 евро.
  • #81
    3 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Направо ти повярвах! Ами какво чакаш още, напълно налично е на 50 евро за литър. Искаш ли да ти уредя, само кажи! Ако знаеш как търсят такива като тебе под дърво и камък, лично ще пиша на porsche да ти доставят! Казах ли ви още миналата година че това със 130 милиона литра от една вятърна перка няма как да стане, въпреки че турбо се кълнеше и даваше цитати как тези количества били произведени миналата година по 10 долара. Защо никой не ми отговори Колко е реалното производство. Знаеш ли?
  • #80
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Р У К ( преди 6 месеца )
    И като четеш толкова шефа на Порше, я вземи прочети какво казва за синтетичните горива и ретро автомобилите на Порше и тогава дрънкай кое за какво ще става и за какво не! За какво ми е да карам кола след 2040 на фусилно гориво при налично синтетично?!?! Аз поне като казвам,че нещо ако го има ще го ползвам, ще го направя!Не съм като теб да агитирам за електрички, а да не ги ползвам!