IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 спаси живота на шофьора си при атаката на Хамас

Надупчен с над 100 куршума и със спукани гуми електромобилът закарал собственика си в болница

Собственик на Tesla Model 3 Performance от кибуца Мефалсим (Израел) е оцелял след атаката на бойците на Хамас миналата седмица, като заслугата е най-вече на електромобила му, съобщава местното издание Walla.


Tesla атака


Минути след като силите на Хамас нахлуват в селищата, разположение близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим, чието име не се съобщава, а е посочен само като C., е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите от Хамас, придвижващи се с пикап.

Нападателите започват да стрелят с автомати „Калашников“ и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата. Те обаче явно не са наясно, че срещу тях има електрическа кола и се целят в предната част, надявайки се да уцелят двигател, както и задната, където би трябвало да се намира резервоара за гориво.


Tesla атака


Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Въпреки неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми, тя успява да избяга от преследвачите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият го пикап - според мъжа дизелова Toyota Hilux или Isuzu D-Max, не успява да се справи и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Колата е надупчена с над 100 куршума, а предната седалка, както се вижда и от снимките, е напоена с кръв. Въпреки пораженията предното стъкло не се е разпаднало


Tesla атака


Интересното е, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на жена му да разбере местонахождението му чрез съобщение в приложението на Tesla, което е активирано, когато колата стигна до болницата.


0 от 500
  • #69
    3 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Лъжльо!!! По време на Ковида цените на колите втора ръка скочиха с близо 40%!!! Искаш да каже, че 2020 си купил 3 годишен джип 300коня на 15 000 Евро ли бе! Айде спри да се обясняваш, че взеха все повече да ти лъсват лъжите! Ти не си добре бе!
  • #68
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Всъщност прекалено много ви се обяснявам А вие не сте отговорили на въпросите по темата? При 100 киловат часа нужни за производството на един-единствен литър синтетично гориво и 6 стотинки само так са преност на електрическата енергия, означават шест лева на литър при нулева цена на тока само за енергията. Моля на по елементарен език да обясните Как тази цена ще падне до 1 долар ако няма отрицателни цени на тока. Само това ми обяснете и приключваме, защото няма какво да има да
  • #67
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    На толкова съм го купил по време на ковит и затова го карам толкова дълго време, защото сега струва повече отколкото съм го купил.
  • #66
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    До 62.По твои коментари цените на електромобилите и автомобилите с ДВГ се били изравнили.Продавай джипката и си купи Тесла.
  • #65
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    До 60.РУК, бустер4о ми е напълно ясен.Хвали електрокарите,но кара нафтенка.Има си фотоволтаици на покрива,но не ще да си купи електрокар и да кара безплатно.Той е като дядо поп,не ме гледай какво правя,а ме слушай какво ти говоря.
  • #64
    3 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Я го покажи тоя 6 годишен джип, 300 коня дизел за 30 000лв, дето бил напълно изправен!! Много ми е интересна марка, модел, състояние! Почна да се унасяш яко
  • #63
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "И въпреки това,му било по изгодно да кара 300коня на нафта!Не да продаде струващия 30-40 000Евро джипка и да си купи за 45 000 електричка и да си съхранява тока!Представяш ли си" А ти представяш ли си, че между 30 000лв и 40 000 евро има "малка" разлика? Има няма 17 000 литра, достатъчни за 14 години. Колко ли че паднат годините при 4лв/л?
  • #62
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "Още се чудя защо таралеслю няма електричка , навес от фотоволтаични панели и да си съхранява електроенергията?" Вярно ли още се чудиш след 1001 отговора на този въпрос? Защо смяташ че ще продължа да ти отговарям?
  • #61
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Лесен въпрос. Относно бъдещето на водородните леки автомобили аз ли бях прав за всичко което повтарям от 10 години или шефа на toyota с целия му екип? Аз все още не съм си променил мнението и си стоя зад думите. Те обаче си го промениха и вече са нс моето мнение. Въпроса е защо мислите, че сега ще е различно?
  • #60
    2 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    до 58 - аз ще ти отговоря веднага!На него му е трудно да се изразява - Бъстърчу кара 6 годишен SUV 300 коня дизел и минава 10 000км на година - това по негови думи.По негови думи има и солари на покрива,които генерират толкова много ток,че даже като е отпуска си оставя климатиците да вървят та да не давал тока на ЕРПатаа!И въпреки това,му било по изгодно да кара 300коня на нафта!Не да продаде струващия 30-40 000Евро джипка и да си купи за 45 000 електричка и да си съхранява тока!Представяш ли си