IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 спаси живота на шофьора си при атаката на Хамас

Надупчен с над 100 куршума и със спукани гуми електромобилът закарал собственика си в болница

Собственик на Tesla Model 3 Performance от кибуца Мефалсим (Израел) е оцелял след атаката на бойците на Хамас миналата седмица, като заслугата е най-вече на електромобила му, съобщава местното издание Walla.


Tesla атака


Минути след като силите на Хамас нахлуват в селищата, разположение близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим, чието име не се съобщава, а е посочен само като C., е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите от Хамас, придвижващи се с пикап.

Нападателите започват да стрелят с автомати „Калашников“ и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата. Те обаче явно не са наясно, че срещу тях има електрическа кола и се целят в предната част, надявайки се да уцелят двигател, както и задната, където би трябвало да се намира резервоара за гориво.


Tesla атака


Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Въпреки неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми, тя успява да избяга от преследвачите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият го пикап - според мъжа дизелова Toyota Hilux или Isuzu D-Max, не успява да се справи и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Колата е надупчена с над 100 куршума, а предната седалка, както се вижда и от снимките, е напоена с кръв. Въпреки пораженията предното стъкло не се е разпаднало


Tesla атака


Интересното е, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на жена му да разбере местонахождението му чрез съобщение в приложението на Tesla, което е активирано, когато колата стигна до болницата.


0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Време е мити4ния да си купи Тресла.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    И аз така. Не се правя на повече Грета тунберг отколкото съм, както правят антиелектриците които също карат дизел но постоянно говорят за екология!
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 6 месеца )
    Отивам да пъна дизела да вкарам още малко парникови газове в атмосферата ... хехехе.
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    И след като си ми предложил да инвестирам 140 хиляди евро в фотоволтаици за да мога да подарявам енергията от тях с правото да ми продават с предимство синтетично гориво по 8 лв за литър, се ядосваш че не отговарям като цитирам : "Нормален човек в твоята ситуация би казал - "да има резон в тази гледна точка,не се бях замислял.Може да е хипотетично, но е възможно" Ами честно казано не съм чак толкова нормален очевидно и не искам някой да ме задължи да инвестирам 140 000 за да му подарявам то ...
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    След поправката -ще ми обясниш ли как ще накараш населението да инвестира 138 888 евро за производство на гориво за един единствен автомобил? Дори за 25 години и 325 000км с 26 000 литра, само за фотоволтаици по 5,34 евро на литър без завод за улавянето на CO2, без завод за пречистването му, без завод за производство на водород и втечняването, без задължителните не евтини консумативи, заплати, транспорт, земя за заводите и т.н. Има ли смисъл? Как ще станат 3,50 паунда за литър?
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    А, появил се е мистър синтетично гориво! Успя ли да отговориш на висящите въпроси да ходя да търся три страници назад или ще отговориш тук?
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    И ето дами и господа, мистър 300 коня дизелов SUV, влезе с 200 в коментарите да възхвалява тесла със сарказъм!Влезе с 200 и кълбо от кадеш,финни прахови частици и пръд ни, но с фотоволтаици на таванЯ!Очакваме с нетърпение да сподели поредния кратък клип в YouTube в който разсъждава за електрички и бавни 300 коня автомобили, на фона на малки дечица по бански!
  • #2
    7 rate up comment 10 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Така е, то само по филмите се взривяват резервоари когато горивото изтече от тях и някой стреля за да възпроизведе Искра иначе по принцип бензина е абсолютно не запалим. Също така двигателят под предния капак може да понесе стотина глокшума без никакви поражения, въпреки че замърсяването на един-единствен датчик го вкарва в авариен режим при нормални условия. Също така всяка една 90 коня градска колица може да развие 150 км в час със спукани гуми и да избяга от преследвачите си.
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Ле ле, това е уникално! Само Тесла може да го направи това.