IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 спаси живота на шофьора си при атаката на Хамас

Надупчен с над 100 куршума и със спукани гуми електромобилът закарал собственика си в болница

Собственик на Tesla Model 3 Performance от кибуца Мефалсим (Израел) е оцелял след атаката на бойците на Хамас миналата седмица, като заслугата е най-вече на електромобила му, съобщава местното издание Walla.


Tesla атака


Минути след като силите на Хамас нахлуват в селищата, разположение близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим, чието име не се съобщава, а е посочен само като C., е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите от Хамас, придвижващи се с пикап.

Нападателите започват да стрелят с автомати „Калашников“ и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата. Те обаче явно не са наясно, че срещу тях има електрическа кола и се целят в предната част, надявайки се да уцелят двигател, както и задната, където би трябвало да се намира резервоара за гориво.


Tesla атака


Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Въпреки неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми, тя успява да избяга от преследвачите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият го пикап - според мъжа дизелова Toyota Hilux или Isuzu D-Max, не успява да се справи и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Колата е надупчена с над 100 куршума, а предната седалка, както се вижда и от снимките, е напоена с кръв. Въпреки пораженията предното стъкло не се е разпаднало


Tesla атака


Интересното е, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на жена му да разбере местонахождението му чрез съобщение в приложението на Tesla, което е активирано, когато колата стигна до болницата.


0 от 500
  • #29
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    За някои хора според сметките излиза дизел за други ток, но сметките на синтетичното гориво не могат да излязат при никакъв хипотетичен сценарий каквото и да измислиш. Няма технология, която да промени това! Според физичните закони винаги ще е необходима 40 пъти повече енергия за изминаване на километър отколкото с електромобил! Ако всички автомобили преминат на ток, то производството на България не трябва да се увеличава. За синтетично гориво потреблението на България ще се вдигне 10 пъти.
  • #28
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Също така не можеш да правиш причинно следствена връзка дори на нещата които сам пишеш, камо ли да видиш, че съм казал, че всички сметки имат по- много променливи и ако сега ми е по-изгодно да карам на дизел и за стаята за гости да имам вентилаторна печка, то цена над 4 лв и някой гост с постоянно присъствие в тази спалня ще промени сметките. Това означава че отново трябва да се смята а не че сметките ще излязат за да сменя автомобила или отоплителния уред. Смята се индивидуално, ВСЕКИ ПЪТ!
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    А ти не можеш да разбереш, че никога ама никога няма да има излишък на ток за преминаване дори на 5% от леките автомобили на синтетично гориво. В такъв случай нито ще има спасяване на ДВГ, нито някакъв екологичен ефект, нито има икономически смисъл да се започва производство след като така или иначе няма да се достигнат ниски цени. Ако въобще се произвежда синтетично гориво, то е логично да се ползва за нещо което не може да работи на ток - кораби, самолети, трактори и т.н.
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    "Тук не си ли писал населението да инвестира СОБСТВЕНИ 20 миларда, за да ПОДАРЯВА ИЗЛИШЪКА за e-fuel" - Не ху ьо! Не съм писал да подарява излишъка за е-fuel!! Можеш ли да четеш?!?! Къде прочете "ДА ПОДАРЯВА ИЗЛИШЪКА за e-fule"! Хиляда пъти ти обясних тогава какво имам предвид! Пак не разбра! За тези 3,50 Паунда след 100 пъти обяснение пак не разбра! Ти цитираш и пак пишеш, че в цитираното пише друго, а не това което е написано! Не си добре бе!
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    Айде скрий се някъде, че от какво ти чух и мазното гласче в оня клип дето пусна, си ми още по противен! Типичния мазен заедливец, за който всички други си ***, и държи по всяка тема да се изкаже и наложи! Всеки ден да те бие някой, има за какво!
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    Кво те бърка цената на тока бе, нали си сложил камара волтаици на покрива и си дърпаш толкова ток, че даже си оставяш климатиците да бачкат и като си на почивка?!?!? Я си прочети точно какво написа като ги спомена тези над 4лв как променят сметката!От тогава още 20 променливи добави!Нали караш малко, нали 500км пробег на една батерия стигал ехееее за седмици!Нали щеше да я ползваш тая батерия да си съхраняваш ток от волтаиците!Какво ми въртиш цена на ток, цена на дизел сега! *** и въртиопашката
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Май санитари няма да свършат работа! Доктори ще трябват за нови диагнози. Единия РУК не знае какво пише другия РУК. Освен патологичен лъжец, което знаеш каква диагноза е - завършва на ...хопат също има диагноза и за раздвоение на личността, започваща с ***....
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Тук не си ли писал населението да инвестира СОБСТВЕНИ 20 миларда, за да ПОДАРЯВА ИЗЛИШЪКА за e-fuel "Айде смятай 20млрд. Евро субсидии + толкова от населението сегашната цена на kWh соларен панел!Колко мегаватчаса са?!?И не схващаш идеята,че ако с едни пари хвърлени на вятъра бяха изградени солари на всеки покрив на никой нямаше да му пука колко ток отива за литър e-fuel ли?!?"
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Някъде в това което си цитирал да виждаш да съм написал .. "Я цитирай аз къде съм написал, че ще сменям автомобила, ако горивата станат 4 лв, та все смяташ 1440лв? Сега ще се окаме, че никога нищо не си писал за никакви 1440лв разлика нали?
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Ти 24 часа не разбра защо при 10 000км на година при цена на нафтата 2,90 и 4,10 има само 1440лв разлика с твоя уникален джип 300 коня!А си тръгнал на моите думи сметки да правиш,без да знаеш за какво!"А ти 96 часа не разбра, че ако ще смятам дали да мина на ток, не трябва да смятам разликата между днешната цена на горивата и НАД 4 лв, а трябва да сравнявам между ТОК и Дизел НАД 4лв. 5 също е НАД 4. Също не разбра че не се смята на ден, месец или година, а за периода на притежание.