IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 спаси живота на шофьора си при атаката на Хамас

Надупчен с над 100 куршума и със спукани гуми електромобилът закарал собственика си в болница

Собственик на Tesla Model 3 Performance от кибуца Мефалсим (Израел) е оцелял след атаката на бойците на Хамас миналата седмица, като заслугата е най-вече на електромобила му, съобщава местното издание Walla.


Tesla атака


Минути след като силите на Хамас нахлуват в селищата, разположение близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим, чието име не се съобщава, а е посочен само като C., е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите от Хамас, придвижващи се с пикап.

Нападателите започват да стрелят с автомати „Калашников“ и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата. Те обаче явно не са наясно, че срещу тях има електрическа кола и се целят в предната част, надявайки се да уцелят двигател, както и задната, където би трябвало да се намира резервоара за гориво.


Tesla атака


Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Въпреки неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми, тя успява да избяга от преследвачите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият го пикап - според мъжа дизелова Toyota Hilux или Isuzu D-Max, не успява да се справи и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Колата е надупчена с над 100 куршума, а предната седалка, както се вижда и от снимките, е напоена с кръв. Въпреки пораженията предното стъкло не се е разпаднало


Tesla атака


Интересното е, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на жена му да разбере местонахождението му чрез съобщение в приложението на Tesla, което е активирано, когато колата стигна до болницата.


0 от 500
  • #79
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Р У К ( преди 6 месеца )
    Да, в момента в който има, даже и на 10 евро да е,ще зареждам e-fuel!И да, да съм жив и здрави и след 2040 ще има кола с ДВГ!!!!А ти още днес можеш да си купиш електричка, да си я зареждаш от личните солари, да си съхраняваш излишната енергия от деня в електричката и да си я ползваш през ноща! АМА КАРАШ ДРЪНГЛЯСЪЛ ДИЗЕЛ 300 коня, който уж си купил 3 годишен за 30 000лв!!!! Що не сбъднеш това в което обеждаваш всички,като вече е налично, ми дрънкаш глупости?!
  • #78
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Йоан ( преди 6 месеца )
    Здравейте банда:Много ще ми е любопитно ако се качи клип от записа на камерите снабдени с електромобила
  • #77
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Точно така е, не е нужна абсолютно никаква преработка. Следователно можеш да си купиш спокойно синтетично гориво и да си го ползваш. Ще го направиш ли някога? Ще си купиш ли през 2040 година нов автомобил с ДВГ на синтетично гориво? Вече приеха закон че това гориво е въглеродно неутрално и могат да се продават такива автомобили след 2035 година. Те обаче няма да могат да работят с обикновено гориво. И това ли не знаеше ? Заради тях разработват синтетичното гориво.
  • #76
    2 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Ами не *** чо! Ако беше прочел малко, щеше да знаеш че не е нужна абсолютно никаква физическа преработка на ДВГ за да вървят с e-fuеl. Както дизелови, така и бензинови!!И твоя 300 коня дизелов, шест годишен SUV за 30 000лв ще може, споко!Ама бива да четеш преди да пишеш!
  • #75
    2 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    О как така да приема, че лъжеш!Ти? Да лъжеш? Нееее! Аз само съм загрижен за теб, как продължаваш да се набутваш така при перспективата която ти се отваря да ползваш кола за 200лв на година?! И то мечтаната електричка! А се мъчиш с тоя омразен дизелак! Зае би ги синтетичните горива! Разкажи как го купи тоя джип 300 коня на толкова ниска цена, баш цените на колите като скочиха най-много!Тва е по-голямо постижение даже от производството на e-fuel на 1 долар!!! Разкажи на тия хора!
  • #74
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Не си познал. Няма да ти се обяснявам за смениш темата. Приеми че те лъжа и нямам книжка и автомобил и стоя на дивана дс пиша по цял ден. Това няма да промени бъдещето на автомобилната промишленост Да се върнем на темата. За всички ли се произвеждат e fuels или за специално произведени за тях автомобили? Че още от тук е фундаменталната ви грешка!
  • #73
    2 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Ето бъстърчо!И човек с Тесла се включи с живи данни!0,05лв на км, при твоите 10000км на година са 500лв на година!Сега харчиш поне 4100лв за обслужване и гориво!А ти имаш и фотоволтаици, демек разходите ти ще паднат на 200лв на година!Като добавиш,че ще продадеш джипа си на супер печалба от поне 30 000лв, за две години си избил тия 10 000 които ще доплатиш за електричката!А като я ползваш и за съхранение на енергия да си светиш вечер, нямаш стигане чуек!Яко ще дръпнеш у живота, какво чакаш?!?
  • #72
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    До Тесла.И като се събуди отгънат,с пръсти в контакта.Няма коментиращи теслари,които да карат Тесла.Само мечтатели.
  • #71
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Tesla ( преди 6 месеца )
    Карам тесла, която купих ударена и ремонтирана в България.За 3 години изминах 130 000 км, като разходите ми (гориво, ремонти, винетки, консумативи ОБЩО са под 5 стотинки на километър!Към момента съм загубил около 10 000 лв от стойността на колата, т.е. ако я продам - ще имам около 16 000 лв разход за изминат път от 130 000 км. - това значи около 12 стотинки на километър. Ако мислиш, че на метан е по-евтино, вземи калкулатора и сметни, преди да изтърсиш някоя глупост.
  • #70
    3 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Ама ти си още по на далавера да го продадеш и купиш електричка бе! 6 годишни джипове 300 коня сега върват по минимум 60 000лв! Ти си разбирач, със сигурност си купил нещо яко дето сегашната му цена е 80 000лв! Доплащаш още 10 000 и реално за тия 30 000 дето си купил 3 годишен джип преди 3 години, ще имаш електричка за 40 000лв бе! + соларите в къщи! И това ако не е излизане на сметка, не знам какво друго ще е!!!!