IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради скъпи ремонти отказват застраховки на електрически Audi и Porsche

Подобна практика спрямо скъпите германски коли вече се забелязва в европейски държави

Зимата отново повдигна темата за повредата на акумулаторите на електрическите автомобили. В тази връзка, във Финландия започва да става проблематично да се застраховат моделите Porsche Taycan и Audi E-tron GT поради високата цена на смяната на батерията.


Porsche Taycan


Тяговите батерии на електрическите превозни средства почти винаги се намират в пода на автомобила между осите. Следователно въздействието на ударите върху батериите не е голяма изненада, но в случай на повреда разходите за ремонт или смяна на батериите са твърде високи.

Поради тази причина един от големите застрахователи във Финландия отказа да застрахова електрическите модели на Audi и Porsche. По-конкретно става дума за промяна и на съществуващи полици за моделите Porsche Taycan и "сестринските" версии на модела Audi E-Tron GT и RS E-Tron GT.

„В момента в застрахователната компания If не предоставяме каско за следните модели електрически превозни средства: Porsche Taycan, Audi e-Tron GT и Audi RS e-Tron GT “, казва Питър Розелиус, продуктов мениджър за застраховане на превозни средства.

„Решението за ограничаване на пълното застраховане за тези модели автомобили се дължи на изключително високите разходи за ремонт при повреда на батерията. Освен това повредdта на батерията изглежда е по-често срещана при тях, отколкото при други електромобили, и подмяната на цялата батерия, вместо да се ремонтира, изглежда е преобладаващата практика“, казват от компанията.

„По принцип една и съща политика се прилага както за частни, така и за корпоративни клиенти “, продължава Розелиус, като дава пример с подмяна на батерия на Porsche Taycan с обща стойност на ремонта над 80 000 евро.


0 от 500
  • #55
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Цитирам пак ( преди 3 месеца )
    Сигурно "не го е видял" докато кара ски, та да му е по-лесно да го намери"анонимен ( преди 2 часа )Ами хайде де събирайте , делете, гостенина правилно сметна с две числа първото тримесечие 10 бройки 10%, второто тримесечие 20 бройки 20%, средно аритметично 15 бройки и 15%. Хайде като сте толкова отворени сметнете за годината средния процент и средните бройки, ако за третото тримесечие са 40% , а за четвъртото 30%? Кълвете формули но не можете да сметнете нищо по тях. "
  • #54
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    "Гост ( преди 2 часа )Формулата Х1+Х2+Х3+.....+Хn/n.И това ли не можеш да сметнеш теслю мити4ен?.Като 5г. по 20% е равно на 100 % написано с ник гост." Това от седалката на лифта ли го написа преди два часа? Риторичен въпрос де! Все пак в момента "караш ски" нали господин измислен инженер?
  • #53
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ех колко добре те познавам! Няма нищо март месец зимата ще свърши, аз бърза работа нямам. Ти се излагаш че не можеш да сметнеш задача която самият ти си дал! Приятно каране на ски! А аз ще си копирам задачата за да ти я напомням като се появиш след няколко ... часа от мишата дупка в която си се скрил.
  • #52
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Митичен ( преди 3 месеца )
    И да ти кажа, че ти нищо друго освен обиди не заслужаваш. Зле програмиран робот-папагал.
  • #51
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Пийвам си билков чай и гледам планина.След малко се качвам на лифта и яхвам ските.Ти теслюра смятай,смятай.А ФЕЦ падна от 1/4 на 1/5 от производството на електроенергия.Към 17 часа 0 %.
  • #50
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хайде още един кръгъл час. да запишем резултата. 20% ФЕЦ - за анти математиците, ако се инсталират пет пъти повече мощности ще покриват 100% .Генерация и товар на ЕЕС в реално време за 23.01.2024 15:00:01ИмеMWАЕЦ 36,69%2120.73Кондензационни ТЕЦ 28,76%1662.63Топлофикационни ТЕЦ 6,97%402.73Заводски ТЕЦ 1,71%98.71ВЕЦ 0,62%36.07Малки ВЕЦ 2,11%122.14ВяЕЦ 1,14%66.05ФЕЦ 21,54%1244.75Био ЕЦ 0,45%26.26Товар на РБ6229.79
  • #49
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ако знаеш как се радвам когато включите на режим обиди. Тогава с всяко мнение направо всичките ти АЗ паникьосано крещите, "ПРЕДАВАМ СЕ, няма какво смислено да кажа. Ще обиждам за да се опитам да откажа опонента." Нали знаеш че те познавам по-добре от тебе и няма да се вържа на тази провокация, а ще и се зарадвам като Победа каквато по принцип си е! Хайде отивай в в три седмичен "отпуск" или "на СПА" или си измисли много спешна работа и се надявай да не те питам като се появиш
  • #48
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    За пореден път доказва че не може да мисли самостоятелно и само може да повтаря опорни точки без да разбира какво точно казва. Ето предизвиквам го да отговори правилно или грешно и да приключваме сагата за пет минути. Дали има топки? Дали има някои който въобще да допуска различен отговор от НЕ? Слабохарактерен индивид с мания за величие, който си мисли че автомобилните производители произвеждат автомобили специално заради него и че е невъзможно да сгреши, когато казва нещо!
  • #47
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    ***, аз я реших една минута след като гост зададе условията, но той вече трета седмица се затруднява да отговори правилно или грешно, защото и идея си няма как се смятат проценти и много го е страх да сгреши. Този разговор можеше да бъде приключен в рамките на пет минути ако беше отговорил и му бях дал верния отговор защото той очевидно щеше да сгреши. Вместо това трета седмица се крие като мишок всеки път когато му задам въпроса и ме праща да чета Уикипедия, вместо като мъж да отговори.
  • #46
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хайл 14/88 ( преди 3 месеца )
    Ганюф,само тесларски вятър ти е в офчата глава.Една задачка за шести клас не можеш да решиш.