IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Застраховател отказа да плати 140 000 долара за потрошено Ferrari 488

Италианската суперкола се удари в стълб, докато се състезаваше с Tesla (ВИДЕО)

Собственик на Ferrari 488 Pista в Китай разбра по трудния начин какво може да се случи, ако не застраховате новото си возене правилно. Сега той вероятно ще трябва да плати над 140 000 долара за ремонт на италианската суперкола.



Кадри от инцидента наскоро бяха споделени в YouTube-канала Wham Baam Teslacam, след като бяха заснети камерите на Tesla Model S P100D. Във видеото червеното 488 Pista се движи в близост до Model S, като на моменти изглежда, че шофьорите на двете коли се състезават по улиците на града. През цялото време електрическата кола успява да дръпне пред италианския спортен автомобил, благодарение на отличното сцепление, осигурявано от задвижването на четирите колела, както и на наличието на максимален въртящ момент веднага след натискане на педала на газта.

В един момент Ferrari-то, което е със задно предаване, губи сцепление, шофьорът на успява да овладее колата и тя се удря в уличен стълб край пътя. Снимки на катастрофиралото 488 Pista, публикувани в китайските медии, показват, че предната част на автомобила е напълно унищожена. Щетите са за около 140 000 долара, но застрахователят отказва да ги плати.


катастрофа


Формално отказът за плащане не е заради участието в уличното състезание (не е ясно дали застрахователят е видял видеото), а заради това, че на снимките, изпратени на застрахователя след покупката италианската суперкола е със замъглени регистрационни номера.

Още по-странното в цялата история обаче е фактът, че на по-голяма част от кадрите пострадалото Ferrari е жълто, а на снимките – червено. Някои потребители, коментирали случилото се в социалните мрежи, твърдят, че това се дължи на уличното осветление. Други обаче са категорични, че в случая става въпрос за две различни коли - едната във видеото, а другата на снимките. И най-вероятно собственикът се опитва да направи застрахователна измама.


0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Гош8 ( преди 7 месеца )
    Абсолютно некомпетентни и проЗти индивиди са редакторите на този превод...
  • #4
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Хаха ( преди 7 месеца )
    Това дори не е скрита, а напълно открита реклама на тролейте - само чети : През цялото време електрическата кола успява да дръпне пред италианския спортен автомобил, благодарение на отличното сцепление, осигурявано от задвижването на четирите колела, както и на наличието на максимален въртящ момент веднага след натискане на *** на газта.
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Нереално ( преди 7 месеца )
    Сменя на баба ти гъзъ.Няма да стане тая работа с тоците
  • #2
    12 rate up comment 7 rate down comment
    ili ( преди 7 месеца )
    Пак скрита реклама на Тесла. Ставате досадни и банални с тези *** заглавия свързани с Тесла!
  • #1
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Реално ( преди 7 месеца )
    При единия тракшън контрола сменя тягата около 4 пъти в секунда, при електричката това става 1000 (хиляда) пъти в секунда. Защото токът се движи със скоростта на светлината, докато дроселът и буталото са изтормозена техника от Викторианската епоха. И там контролът на сцеплението е с разделителна способност очилата на баба ми.