IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперколи за милиони бяха разбити при катастрофа с автовоз

Автомобилите са пътували към известна британска писта (ВИДЕО)

Една от най-скъпите катастрофи в историята е станала на 23 август в околностите на британското градче Фарнингам (графство Кент). Автовоз, превозващ 10 луксозни спортни автомобили, се е обърнал на магистрала A20, докато е пътувал към намиращата се наблизо писта „Брандс Хетч“.


катастрофа


Пристигналите на мястото на инцидента полицейски екипи са установили, че платформата, теглена от камиона, се е преобърнала, като някои от колите буквално са се разпилели по пътя. Шофьорът на товарното превозно средство е с леки наранявания, но същото не може да се каже за товара, който е превозвал.

Според информациите, 9 от 10-те коли са сериозно пострадали, като щетите тепърва ще се уточняват, но във всички случаи те са за повече от милион евро.От кадрите става ясно, че камионът е превозвал Lamborghini Aventador, Jaguar F-Type Cabrio, две Ferrari F430, Audi R8, BMW 318i Sport Plus, Mercedes-AMG GT Black Series, Aston Martin DB11, Nissan GT-R R35, и Bentley Continental GT, което е обърнато на таван.


катастрофа


Скъпите спортни автомобили e трябвало да бъдат транспортирани до близката писта, където собствениците им да се забавляват през уикенда. Вместо това обаче те ще поемат към сервизите, където им предстои сериозен и скъп ремонт (да му мислят застрахователите).

От полицията засега не съобщават причината за инцидента, но най-вероятно става дума за грешка на шофьора, който е загубил управление над тежкото превозно средство.



0 от 500