IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперкола, правена за Люис Хамилтън, беше разбита в Уелс

Уникалната Pagani Zonda 760 LH пострада сериозно, но шофьорът е невредим

Снимки на Pagani Zonda 760 LH, принадлежала на седемкратния световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, бяха публикувани от изданието Motor1, като на тях се вижда, че суперколата е претърпяла сериозен инцидент. От информацията става ясно, че новият собственик на автомобила е загубил контрол при преминаване в тунел и е катастрофирал.


Pagani Zonda катастрофа


Хамилтън купи колата през 2014 г., като тя е направена по негова поръчка. Година по-късно английският пилот катастрофира с автомобила в Монако, но тогава щетите бяха много по-малко. През 2018 г. в интервю за The Sunday Times британецът заяви, че Zonda 760 LH е „ужасна за шофиране“, добавяйки, че „по отношение на управлението тази кола е най-лошата“.

Въпреки това Хамилтът кара колата до 2021 г, като навъртя около 1000 км. Под капака на автомобила е поставен атмосферен V12 с работен обем 7,3 литра и мощност от 760 к.с.. Двигателят се съчетава с механична скоростна кутия, като тази комбинация явно е дошла в повече на новия собственик.


Pagani Zonda катастрофа


Според информацията инцидентът се е случил в тунела Пенманбах, разположен в Конуи (Уелс). Шофьорът е загубил управление, в резултат на което колата е със спукано предно стъкло, счупени фарове, повредени каросерийни панели и заден мост. За щастие, човекът зад волана не е пострадал и дори сам е излязъл от катастрофиралия автомобил.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    въхх ( преди 6 месеца )
    Горе долу е тоталка. Бастуна да си плаща сега баснословни суми за ремонти
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Leo ( преди 8 месеца )
    И нека да разгадаем ситуацията. Пича е влизал в тунел с ограничение 50 мили , решил е че иска да чуе " гласа " на мотора, изключил е тракшъна, и на втора предавка е подал повече газ , задницата се е качила на бордюра,оттам камшично е заминала и предницата. Жалко за хубавата кола и за поредния богат *** без необходимите шофьорски уме ия да кара това бижу.