IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън продаде уникалната си Pagani Zonda

Суперколата е правена по поръчка, като беше бижуто в колекцията на пилота (ВИДЕО)

Седемкратният световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън, се раздели с един от най-впечатляващите автомобили в колекцията си. Това е суперколата Pagani Zonda 760LH, чийто пробег е по-малко от 1000 км.


Pagani Zonda - Хамилтън


Автомобил на британеца беше вторият построен от всички съществуващи коли от серия 760 и един от малкото, създадени от нулата, което го прави наистина уникален. Преди време пилотът коментира, че „Zonda е ужасна за всекидневно ползване“, но е „автомобилът с най-впечатляващ звук“ от всички машини в колекцията му.

Хамилтън караше суперколата предимно по улиците на Монако, след като през 2014 г. плати 1,5 млн долара, за да бъде направена по поръчка. Година по-късно шампионът във Формула 1 катастрофира леко, като пострадаха част от ламарините на автомобила, които бързо бяха възстановени.



Именно Zonda е първият модел на Pagani, като беше произвеждан в продължение на две десетилетия – от 1999 до 2019 г. През този период моделът беше предлаган в най-различни модификации, като мощността на двигателя – 7,3-литров V12, варира от 450 до 800 к.с. На колата на Хамилтън, както личи от името 760LH,моторът развива 760 к.с. и 780 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 2 години )
    Зонда е една от най-грозните коли, създавани някога, и абсолютно никой не би могъл да ме убеди в обратното. Нехармоничен дизайн и попфолк интериор. Динамичните показатели са много добри, но това не спасява колата. Хуайра е една идея по-красива, но например в сравнение с който и да е Кьонигсег пак е грозобойница.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Райконен ( преди 2 години )
    ПЕшко, ПЕшко *** бабин