IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хлапак разби колата на баща си за 3,4 млн. долара

Уникалната Pagani Huayra Roadster не подлежи на възстановяване

В Далас (щата Тексас) хлапак катастрофира с уникална Pagani Huayra Roadster. Резултатът от произшествието е, че суперколата на стойност 3,4 млн. щатски долара не подлежи на възстановяване.


Pagani Huayra Roadster


Във видеото, публикувани от очевидци в Instagram, се вижда разбития роудстът със задействани въздушни възглавници. Вратата на шофьора е паднала на асфалта пред суперкола, а предните колела са излетели още по-далеч. Парчета от карбоновата каросерия също са разпръснати на няколко мера.

По-късно в социалните мрежи се появиха информации, от които става ясно, че тъмно-лилавата Huyara е била управлявана от 17-годишният Гейдж Гилиан - син на местния милиардер Тим Тилиан. Хлапакът е бил в солата със своя приятел, който разкрива, че двамата са се отървали без наранявания от инцидента.

Разбитото Pagani не е единствената суперкола в гаража на семейство Гилиан. Бащата притежава впечатляваща колекция, в която влизат още McLaren Senna, Bugatti Chiron, Ferrari LaFerrari, а също така Rolls-Royce Dawn и Lamborghini Urus.



За нещастие на милиардера, който няма да може да си поръча нова Huayra Roadster. Още преди седмица от компанията Pagani обявиха, че са произвели "прощалния" екземпляр от модела, като той е разработен лично от Хорацио Пагани. Общият тираж на роудстъра е 100 бройки.

Pagani Huayra Roadster се базира на едноименното купе със средно разположение на двигателя. Той се задвижван от битурбо V12 6.0 от Mercedes-AMG, развиващ 764 конски сили и 1000 Нм, като е съчетан със секвенциална скоростна кутия Xtrac. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 370 км/ч.

Снимка и видео: Instagram

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    малък боклук ( преди 2 години )
    заради такива пишлемета стават най-големите катастрофи с най-много жертви. затова - затвор !
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    С тази скорост с която се е ударила тази супер дупер кола,ако беше един пасат,щеше да е здрав.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    абонимен ( преди 3 години )
    Ми Петър Захариев е автора, нормално е да има грешки.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 3 години )
    Сега бащата ще пийне една студена водица за 3 милиона и ще се концентрира върху въпроса дали синчето заслужава да получи подарък за коледа. Кофти момента е, че водицата на татко е налята от застрахователя на колата. Щото това ще му е от застраховката. Важно е че освен его, банкови сметки и евнтуални семейни отношения, няма други пострадали.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Очевидно бащата не е дал колата на сина си. Да дадеш такава мощна, бърза и спортна кола (където не слагат асистенти за да пестят тегло) на 17 годишен е риск за живота на детето (както се вижда съвсем реален). Пишлеметата са я взели без разрешение за да се правят на велики.
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    Я сега редакторчето да прочете текста и да поправи грешките!