IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последен от 100: Pagani се сбогува с роудстъра Huayra

Компанията продаде всички произведени бройки от модела (ВИДЕО)

Компанията Pagani публикува видео, в което съобщи за продажбата на последния роудстър Huayra. "Прощалната" суперкола получи уникални елементи от дизайна и интериора, разработени лично от основателя и собственик на марката Хорацио Пагани.


Pagani Huayra


Роудстърът Pagani Huayra е построен на базата на едноименното купе със средно разположение на двигателя. Специално за откритата версия инженерите са разработили монокок от въглеродни нишки и титан. Освен това, колата е оборудвана с допълнителни аеродинамични елементи, обтекатели и оригинален заден и дифузьор. В комплект със суперавтомобила вървят свалящ се покрив от плат и карбонов панел със стъклени елементи.

Под капака на машината е поставен 6,0-литров битурбо V12 двигател от Mercedes-AMG с мощност 764 конски сили и 1000 Нм въртящ момент. Той работи с роботизирана секвенциална скоростна кутия Xtrac, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 370 км/ч.



Pagani произведе 100 уникални роудстъра Huayra, като последният екземпляр е за италиански клиент на марката, който първо е искал купе, но след това се е ориентирал към откритата версия. Юбилейната суперкола е в черен цвят Mamba Black с карбонови детайли на екстериора, като получава специална емблема и плавник от карбон, разработен лично от Хорацио Пагани. Интериорът представлява комбинация от тъмна кожа с ярко-жълти шевове и карбонови елементи.

Компанията-производител не разкрива цената на финалната бройка от модела. Началната стойност на роудстъра Huayra е 2,28 млн. евро.

Снимка и видео: Pagani

0 от 500