IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради скъпи ремонти отказват застраховки на електрически Audi и Porsche

Подобна практика спрямо скъпите германски коли вече се забелязва в европейски държави

Зимата отново повдигна темата за повредата на акумулаторите на електрическите автомобили. В тази връзка, във Финландия започва да става проблематично да се застраховат моделите Porsche Taycan и Audi E-tron GT поради високата цена на смяната на батерията.


Porsche Taycan


Тяговите батерии на електрическите превозни средства почти винаги се намират в пода на автомобила между осите. Следователно въздействието на ударите върху батериите не е голяма изненада, но в случай на повреда разходите за ремонт или смяна на батериите са твърде високи.

Поради тази причина един от големите застрахователи във Финландия отказа да застрахова електрическите модели на Audi и Porsche. По-конкретно става дума за промяна и на съществуващи полици за моделите Porsche Taycan и "сестринските" версии на модела Audi E-Tron GT и RS E-Tron GT.

„В момента в застрахователната компания If не предоставяме каско за следните модели електрически превозни средства: Porsche Taycan, Audi e-Tron GT и Audi RS e-Tron GT “, казва Питър Розелиус, продуктов мениджър за застраховане на превозни средства.

„Решението за ограничаване на пълното застраховане за тези модели автомобили се дължи на изключително високите разходи за ремонт при повреда на батерията. Освен това повредdта на батерията изглежда е по-често срещана при тях, отколкото при други електромобили, и подмяната на цялата батерия, вместо да се ремонтира, изглежда е преобладаващата практика“, казват от компанията.

„По принцип една и съща политика се прилага както за частни, така и за корпоративни клиенти “, продължава Розелиус, като дава пример с подмяна на батерия на Porsche Taycan с обща стойност на ремонта над 80 000 евро.


0 от 500
  • #45
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Когато говорим за електромобили, става въпрос за излишък на енергия и съответните ниски цени когато го има този излишък. За Германия този излишък се предизвиква от вятъра, А в България от слънцето, в Норвегия от пълноводието и тн. Абсолютно си прав че решението на една задача може да стане по- много начини. Точно както гост може да реши задачата, чието условие състави самият той, но той не се сеща дори за едно единствено решение от множество такива. Важен е крайният резултат, а той налучква!
  • #44
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 3 месеца )
    Мало умието взима връх.Спора е безкраен мога да произведа ел енергия по много начини тиражирането на един от тях е нищо повече от икономически интереси
  • #43
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Фотоволтаиците продължават да дават 1/4 от производството, но по сметките на гостенина това са 3%ДиспечиранеГенерация и товар на ЕЕС в реално време за 23.01.2024 14:03:13ИмеMWАЕЦ 37,14%2118.82Кондензационни ТЕЦ 26,92%1535.67Топлофикационни ТЕЦ 7,11%405.38Заводски ТЕЦ 1,68%96.04ВЕЦ 0,65%37.31Малки ВЕЦ 2,18%124.32ВяЕЦ 0,58%32.88ФЕЦ 23,32%1330.63Био ЕЦ 0,42%24.23Товар на РБ6056.36
  • #42
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Както си и мислех, Гост "се смята за кондензатор с голям капацитет,но му е изтекъл електролита." Обикновено когато пише някоя обида, за вдъхновение гледа огледалото и се самоописва. Това в кавичките той го е писал.
  • #41
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Поредното доказателство че пише един и същ неграмотен потребител с много никове. Дори не допускам възможността да има толкова много неграмотен народ. Статистически е невъзможно! Образоват се от Уикипедия и дори не знаят как да си зададат търсенето за да намерят правилния отговор И на грешно зададен въпрос получават грешен отговор.
  • #40
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Ще изчакаме ( преди 3 месеца )
    Нека гост да каже, че го познавам по-добре от него и знам 10 хода напред какво ще направи. В момента пишеш като анонимен за да тестваш, но няма да стане. Ще изчакаме да видим той какво е сметнал, защото има голяма вероятност да си объркал отговора.
  • #39
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ, формулата е от уикипедия,любимото ти място за обучение.
  • #38
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,ставаш нагъл.Средно за три тримесечия е 23,3.За година идва средно 25 за тримесечие.
  • #37
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 36 ( преди 3 месеца )
    Хайде не се тормози с 24 числа а сметни четирите от 35 коментар да видиш че ще сбъркаш. Много сте отворени да говорите цяла седмица без да кажете нищо. Уж е много просто и се смята на умно като ви питат колко е 2 + 2 мрънкате три седмици без да отговорите защото не знаете. По-точно знаете че сте сбъркали след като ви питам, затова не отговаряте да не би да си развалите божествения образ на непогрешими. За вас не е важно да си разберете грешката и да много чете Как да си я поправите.
  • #36
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Като смятате погрешни формули ще получите грешни резултати! Смятате с нагласяне. По вашата формула никога няма да излезне верния резултат.