IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече никой не иска да застрахова Range Rover и Lexus

Бум в кражбите на луксозни SUV на Острова, осем от десет задигнати коли са от двете марки

Поредното британско семейство е било принудено да продаде своя Range Rover, защото нито един застраховател не е пожелал да застрахова скъпия модел срещу кражба на приемлива цена. Кражбите на модели от британската марка зачестиха драматично напоследък, подпомогнати и от недостатъчната защита на автомобилите от прихващане на сигнала.
  
  
Range Rover, кражба
   
   
The Times разказва за проблема на Адил и Фатима Назър, които в крайна сметка трябвало да се разделят със своя Range Rover Sport SVR, купен за 105,000 британски лири през лятото на 2020 година. Застраховката за първата година им е струвала 1200 лири - разумна премия по стандартите на острова. През 2021, вместо да поевтинее заради обезценката, премията се увеличила до 1436 лири, през 2022 вече била 3781 лири, а през 2023 застрахователят отказал да поднови полицата на каквато и да е цена, и посъветвал Назър да мисли за други решения. "Казаха ми, че по два Рейндж Ровъра се крадат всеки ден и те били затрупани със застрахователни претенции", разказва съпругът. Той се свързал с всички останали застрахователи, но или получил същия отказ, или офертата била за петцифрена сума. В крайна сметка семейството било принудено да продаде автомобила си обратно на дилъра за 67,000 лири.

Последните години счупиха рекордите за автомобилни кражби във Великобритания. Вътрешното министерство докладва 130 320 откраднати автомобила само в Англия и Уелс за 2022, с 21% повече в сравнение с предишния рекорд, поставен през 2021. Осем от всеки десет откраднати луксозни коли са били Range Rover или Lexus, съобщават властите. И при двете марки това води до скок в застрахователните премии.
   
  

0 от 500
  • #20
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Hunter ( преди 4 месеца )
    Това не са луксозни марки коли!
  • #19
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Тия ингилизи много тънко минават с вноската 1200 за 105000 стойност или 1.1% от стойността. У нас никой не прави Каско с включена кражба за по-малко от 6.5%.
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Не искат да застраховат още от началото на годината, като започнаха да отказват първо в Лондон. Но все пак има специализирани застрахователи за редки и рискови коли, които са съгласни... срещу скромната сума от 5000 и нагоре ( зависи от модела)
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 6 ( преди 4 месеца )
    Джаджата даже не струва и толкова. В наше време един интерсептор струва около 200$ и се продава свободно и легално в нета. Тук отговорни са си производителите, че се скъпят за елементарни системи за сигурност. Какъвто беше случая с Хюндай и Кия.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 4 месеца )
  • #15
    0 rate up comment 11 rate down comment
    Иво ( преди 4 месеца )
    Дори обикновената гражданска покрива кражба и пожар. Всяка година се търси нов застраховател за да е разумна цената. Взема се и информация за историята за шофьора и здравословното му състояние и възрастта. С еднакви коли моята годишна премия е
  • #14
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Този, ( преди 4 месеца )
    Нашите *** забравят факта, че там хората си ги купуват от магазина или са две три годишни, после ги изхвърлят а познай после кой им се "радва "особено като станат 15/20 годишни бангий
  • #13
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    сигурен съм че никой няма да ти откаже обикновена гражданска отговорност, която не включва кражба. Обаче като си държиш колата пред блока в гетото, много ясно че ще се запъват за кражба.
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    100 000 за една година!?
  • #11
    32 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Тия (Range rover) не стига, че са тотални трош.ляци ами ги и крадат... собствениците им са тройно прецакани като включим високата начална цена :)