IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради скъпи ремонти отказват застраховки на електрически Audi и Porsche

Подобна практика спрямо скъпите германски коли вече се забелязва в европейски държави

Зимата отново повдигна темата за повредата на акумулаторите на електрическите автомобили. В тази връзка, във Финландия започва да става проблематично да се застраховат моделите Porsche Taycan и Audi E-tron GT поради високата цена на смяната на батерията.


Porsche Taycan


Тяговите батерии на електрическите превозни средства почти винаги се намират в пода на автомобила между осите. Следователно въздействието на ударите върху батериите не е голяма изненада, но в случай на повреда разходите за ремонт или смяна на батериите са твърде високи.

Поради тази причина един от големите застрахователи във Финландия отказа да застрахова електрическите модели на Audi и Porsche. По-конкретно става дума за промяна и на съществуващи полици за моделите Porsche Taycan и "сестринските" версии на модела Audi E-Tron GT и RS E-Tron GT.

„В момента в застрахователната компания If не предоставяме каско за следните модели електрически превозни средства: Porsche Taycan, Audi e-Tron GT и Audi RS e-Tron GT “, казва Питър Розелиус, продуктов мениджър за застраховане на превозни средства.

„Решението за ограничаване на пълното застраховане за тези модели автомобили се дължи на изключително високите разходи за ремонт при повреда на батерията. Освен това повредdта на батерията изглежда е по-често срещана при тях, отколкото при други електромобили, и подмяната на цялата батерия, вместо да се ремонтира, изглежда е преобладаващата практика“, казват от компанията.

„По принцип една и съща политика се прилага както за частни, така и за корпоративни клиенти “, продължава Розелиус, като дава пример с подмяна на батерия на Porsche Taycan с обща стойност на ремонта над 80 000 евро.


0 от 500
  • #85
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    А вече си ми отговорил п y.тьо. Нали няма да се сърдиш оттук нататък да се обръщам към тебе с това обръщение? Много ти отива!А верният отговор е средно 14 бройки на тримесечие и средно 20% от произведените от завода бройки, пy.тьо.
  • #84
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хайде отново прие думите буквално и не четеш между редовете Какво значи да си мъж. Абсолютно сигурен съм че жена ти е мъжът в семейството и я слушаш безропотно!Хайде бе п.y тьо, кажи НЕ СЪМ МЪЖ, за да ти кажа правилния отговор! Дали е 25 или не е 25?
  • #83
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Мити4ен,не ми дреме за хорското мнение.Хайде приятна вечер, донесоха ни вечерята.
  • #82
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хайде бе, ***, кажи НЕ СЪМ МЪЖ, за да ти кажа правилния отговор дали е 25 или не е 25?
  • #81
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Мити4ен,със сигурност имам топки.Имам дъщеря и мислим с жената за второ дете.Усещам че довечера моята ми подготвя сексуална изненада.
  • #80
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Мити4ен,ха наздраве! Вече съм на маса.За кое са ме излъгали бе бустер непоръбен?За 0% електроенергия от ФЕЦ в 18:30 до утре сутринта?Ти да не си дженди с яйчници и силиконови импланти.
  • #79
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Имаш ли ( преди 3 месеца )
    Топки?
  • #78
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Последно повикване ( преди 3 месеца )
    Имаш ли топки или да казвам резултата? Абсолютно съм сигурен че гостенина няма топки и в следващия коментар ако не отговори приемам, че си го е признал и отговорът е твърдо да. Имаш ли топки гостенино? Риторичен въпрос но съм длъжен да питам за последно, за да ти я оставя шанс да си защитиш достойнството в проектя и в преносния смисъл. ИМАШ ЛИ ТОПКИ?
  • #77
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Човек без собствено мнение. Хлъзгава змия. Фурнаджийска лопата но за сметка на това патологичен лъжец който постоянно лъже, че е инженер и много иска да я сметне тази задача, ама няма желание!
  • #76
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    100% съм познал дами и господа, гостенина няма топки. Даже не иска да каже дали е верен или грешен резултата средно 25 бройки и 25% за годината. Много го е страх да не сбърка и затова всеки път греши. Лъжат го на поразия, подвеждат го, а после той смята по грешни формули и разпространява дезинформация. Три седмици празни приказки без грам съдържание. Отговорът бил в Уикипедия.