IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради скъпи ремонти отказват застраховки на електрически Audi и Porsche

Подобна практика спрямо скъпите германски коли вече се забелязва в европейски държави

Зимата отново повдигна темата за повредата на акумулаторите на електрическите автомобили. В тази връзка, във Финландия започва да става проблематично да се застраховат моделите Porsche Taycan и Audi E-tron GT поради високата цена на смяната на батерията.


Porsche Taycan


Тяговите батерии на електрическите превозни средства почти винаги се намират в пода на автомобила между осите. Следователно въздействието на ударите върху батериите не е голяма изненада, но в случай на повреда разходите за ремонт или смяна на батериите са твърде високи.

Поради тази причина един от големите застрахователи във Финландия отказа да застрахова електрическите модели на Audi и Porsche. По-конкретно става дума за промяна и на съществуващи полици за моделите Porsche Taycan и "сестринските" версии на модела Audi E-Tron GT и RS E-Tron GT.

„В момента в застрахователната компания If не предоставяме каско за следните модели електрически превозни средства: Porsche Taycan, Audi e-Tron GT и Audi RS e-Tron GT “, казва Питър Розелиус, продуктов мениджър за застраховане на превозни средства.

„Решението за ограничаване на пълното застраховане за тези модели автомобили се дължи на изключително високите разходи за ремонт при повреда на батерията. Освен това повредdта на батерията изглежда е по-често срещана при тях, отколкото при други електромобили, и подмяната на цялата батерия, вместо да се ремонтира, изглежда е преобладаващата практика“, казват от компанията.

„По принцип една и съща политика се прилага както за частни, така и за корпоративни клиенти “, продължава Розелиус, като дава пример с подмяна на батерия на Porsche Taycan с обща стойност на ремонта над 80 000 евро.


0 от 500
  • #95
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Имам други ангажименти нощес.Една красавица ме чака по секси копринена нощница.Ти си удари една злобарка да олабиш жилата и заспивай.
  • #94
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Изприказва много приказки без да кажеш нещо съществено.Само се правиш на по умен.
  • #93
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    "100 бройки произведени в цеха за годината делиш на четири и се получава 25 броя средно за тримесечие.Не можеш на две магарета сламата да разделиш,селчо неграмотен." Добре че нямаш магарета че ще ги умориш от глад. Много нагласяне, за да излязат сметките. Я сметни един реален пример. Не случайно ти копирах производството всеки час, за да видиш колко си далече от истината. Я сметни само за два произволни часа колко енергия е произведена и колко процента се пада на ФЕЦ. ТИ СИ ИЗБЕРИ ЧАСОВЕТЕ!
  • #92
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Нито ме познаваш,нито знаеш как ми вика жената.Айде марш при Грета,лика прилика сте си математико.
  • #91
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Мити4ен,за Мафани ти писа Турбо.Като пример да не вярваш на всичко писано в нета.
  • #90
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Абе чудя се от одеве, като не ти пречи от хорското мнение когато жена ти се обръща към тебе с *** пред хората, от дъщеря ти поне не ти ли е неудобно? Добре, че нямаш син, че си представям как ще го възпиташ и как ще му се подиграват на горкото в училище как се казват на баща му! Стегни се!
  • #89
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Като не знаеш накъде си тръгнал,ще стигнеш някъде другаде.100 бройки произведени в цеха за годината делиш на четири и се получава 25 броя средно за тримесечие.Не можеш на две магарета сламата да разделиш,селчо неграмотен.
  • #88
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 88 и 89 ( преди 3 месеца )
    Ха-ха-ха!
  • #87
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    "Гост ( преди 19 минути )Мити4ен,не ми дреме за хорското мнение." И понеже аз мога да чета между редовете и те познавам добре, на практика искаш да ми кажеш че жена ти се обръща така галено с "пу.т.енце мое" пред хората но ти си толкова безгръбначен, че не ти пука какво си мислят хората и викаш "да мило", защото нямаш топки да кажеш НЕ каквото и да ти е казала.
  • #86
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Сега се замислих, че няма дим без огън и направих връзката защо преди няколко месеца ме пита за пу.тко *** Фани, а той ти е бил адаш и затова си привързан към това име. Жена ти така ли ти вика на галено?