IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се заяде открито със Subaru

Новата реклама на ID.4 едва ли ще се хареса на японците (ВИДЕО)

Американското подразделение на Volkswagen заслужи доста критики през последната седмица след неуспешната първо-априлска шега, свързана с промяната на името на компанията. Това донякъде отвлече общественото внимание от няколкото нови реклами за електрическия ID.4, който германският производител се опитва да популяризира в Щатите.


VW ID.4


Последният клип с дължина 30 секунди разказва за това, как VW ID.4 е „по-добър за вашето семейство“ и как електрическият задвижващ механизъм на SUV-модела остава безшумен, като по този начин позволява на хората „да приемат сладките звуци на природата“. Всичко това е чудесно, докато във видеото не се появява Subaru Outback, което нарушава "музиката" на майката-природа със своя двигател с вътрешно горене.

Явното заяждане от страна на Volkswagen със собствениците на Subaru Outback, особено с тези със стикери "Обичам природата", си личи и от факта, че японският модел е доста изцапан, докато германският SUV направо блести от чистота. Това е явен намек за разликата между задвижваните с електричество превозни средства и тези с двигатели с вътрешно горене.



Засега обаче разликата в продажбите е доста сериозна, особено на пазара в САЩ. За първото тримесечия Volkswagen е продал общо 58 000 свои автомобила, като те са предимно с двигатели с вътрешно горене. В същото време резултатът на Subaru е 139 000 бензинови автомобила, но японският производител все още няма електрически модел в гамата си.

Снимка и видео: Volkswagen USA / YouTube

0 от 500
  • #37
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Каква Трибека 230 к.с.??? Форестър е - или викаш и той е неуспешен, г-н Голфетка?
  • #36
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Вземи ти погледни, че статията е за САЩ, не за умрелия ЕС, където екофашистите си развяват байряка. Та там масовото Субару Аутбек е с 260 к.с., а STI с по 330 к.с. си има доволно много. Ти да не би да караш 300 к.с.? Моето Субару е стоково с 230 к.с. и прави от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди, а и е СУВ с 22 см клиренс. Ела да ми покажеш Голфа ти колко е велик.
  • #35
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ДО #39 ( преди 3 години )
    Пич, ти на твоя 20 годишен Гоуф сигурно ЖенШен му слагаш да върви повече! :)
  • #34
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    Алоо може да имат някъв 330 коня, ама не е масов автомобил. Я вземи хвърли един камък щом си безгрешен. Видях че съм натиснал ж вместо б, но не съм виновен, че няма опция редактирай на сайта. Я погледни на импрезата какви са двигателите! Два. Един 1, 5 115кс и един 2.0 150кс. То по твоята логика голф имат R400,R500,R600 коня коли, нищо че са отделни серии. И пак са повече от субару!
  • #33
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Subifan ( преди 3 години )
    Дали съм разбрал правилно...Компания като ФВ, която години наред ЛЪЖЕШЕ целия свят с емисиите и се вкара в най-големия автоскандал на всички времена (Дизелгейт), в резултат беше принудително вкарана в авто индустрията с електрически коли, сега си прави ПР като взема на прицел относително малък нишов производител, за да се покажат колко са добри! Леле мале, ВАГ моралния компас отчаяно има нужда от поправка!
  • #32
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Леле, коментарите след мен са достатъчно красноречиви какъв дефицит на интелект цари сред анонимните голфаджийски кратуни. Единия не може да напише правилно тотален и пише "тотЕлен", другия вместо бензин пише жензин и сънува 150 к.с. след като от 20 години Субару имат 330 к.с. STI. Колко мъка има по света.
  • #31
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    То субаруто на жензин не става, ти искаш на газ да върви. Хахаххаха 21вия в света срещу 3тия. Най мощния им двигател на великата импреза 150 коня от които 100 са с тежка астма. Един сув и една "бегачка" 220 коня. Страшния автомобил, не казвайте на никой.
  • #30
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Еу ( преди 3 години )
    Когато видиш шофьор със Субару или Тойота си викаш - интелигентен човек, като видиш някой с Гоуф си викаш Бaй Гaньо...
  • #29
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Бай *** с Голфа тръгнал да защитава Фолксваген, който се изгаври с България, използвайки я единствено да извият ръцете на Турция за завод там.Толкова сте жалки и смешни и за това сме последни в ЕС, защото сте дупедавци и нямате грам достойнство. А Субару никога няма да карате, защото не става за газчица, цървуланковци.
  • #28
    10 rate up comment 3 rate down comment
    162 ( преди 3 години )
    Американците са карачи за разлика от вас ***, средния годишен пробег в САЩ е троен на тоя в БГ. Не случайно Субару имат 3 пъти по-големи продажби от ФВ. Хората търсят сериозни автомобили, издържащи без проблем 500 000 мили. Аз съм карал в САЩ Тойота Такома на 2 млн. мили и вървеше на пушка.