IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се заяде открито със Subaru

Новата реклама на ID.4 едва ли ще се хареса на японците (ВИДЕО)

Американското подразделение на Volkswagen заслужи доста критики през последната седмица след неуспешната първо-априлска шега, свързана с промяната на името на компанията. Това донякъде отвлече общественото внимание от няколкото нови реклами за електрическия ID.4, който германският производител се опитва да популяризира в Щатите.


VW ID.4


Последният клип с дължина 30 секунди разказва за това, как VW ID.4 е „по-добър за вашето семейство“ и как електрическият задвижващ механизъм на SUV-модела остава безшумен, като по този начин позволява на хората „да приемат сладките звуци на природата“. Всичко това е чудесно, докато във видеото не се появява Subaru Outback, което нарушава "музиката" на майката-природа със своя двигател с вътрешно горене.

Явното заяждане от страна на Volkswagen със собствениците на Subaru Outback, особено с тези със стикери "Обичам природата", си личи и от факта, че японският модел е доста изцапан, докато германският SUV направо блести от чистота. Това е явен намек за разликата между задвижваните с електричество превозни средства и тези с двигатели с вътрешно горене.



Засега обаче разликата в продажбите е доста сериозна, особено на пазара в САЩ. За първото тримесечия Volkswagen е продал общо 58 000 свои автомобила, като те са предимно с двигатели с вътрешно горене. В същото време резултатът на Subaru е 139 000 бензинови автомобила, но японският производител все още няма електрически модел в гамата си.

Снимка и видео: Volkswagen USA / YouTube

0 от 500
  • #7
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Nev ( преди 2 години )
    Ваген могат да се пъхат в този клас само с Туарег подготвен за Париж-Дакар или друго рали! Точно ИД.4 да сравняват по проходимост, функционалст, пътен просвет и най-вече ЦЕНА с Аутбека показва колко далеч са от реалността швабите. Да не говорим пък за последния Аутбек Wilderness edition...
  • #6
    23 rate up comment 4 rate down comment
    mgs ( преди 2 години )
    Минах от MB към XV и се родих по българските пътища, а и не само. В зимните Алпи само аз и големите вседеходи сме излизали да шофираме, няма ни двубуквени и трибуквени паркетни "жипки".Иначе Субару са доста прости по отношение на ходовата част на практика е еднаква при всички модели и много здрава, тъй че - много яко.
  • #5
    5 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Субару пък не разбирам какво им е толкова специалното... Някой койеот имал или има нека да обяасни на нас по "захлупените" :)
  • #4
    34 rate up comment 6 rate down comment
    gad ( преди 2 години )
    Пф, точно VW ще ми говорят за природата, май им се иска хората да са забравили за дизелгейт. Да, ама не.
  • #3
    48 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма как човек, който кара Субару да го смени за Фолксваген.Който е имал знае защо.
  • #2
    47 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма нищо странно че Субару бият Фолцваген по продажби в щатите. Там се кара яко и никой не иска да се занимава с немски трошливи ***.
  • #1
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аутомедия пак сте объркали нещо за първото тримесечие ФВ са продали 90хил автомобила в щатите а за Субару не ми се проверява но много вероятно и тяхните продажби да сте объркали