IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S си намери майстора

Най-силната версия P85D се пробва срещу Porsche Panamera Turbo S

Tesla Model S си намери майстора

Tesla Model S е истинска сензация на пазара. Електромобилът не просто доказа, че е екологичен и практичен, но и че може да победи изявени спортни коли в тяхната игра. Американският автомобил детронира в гонка икони като BMW M5, Dodge Viper SRT 10 и Lamborghini Gallardo, като успя да задържи за известно време зад себе си дори ултимативното Lamborghini Aventador.
Tesla Model S си намери майстора
Снимка: Auto Express

Сега обаче най-мощната версия на Model S - P85D, се изправя пред нов конкурент. Той също има четири врати и четири задвижващи колела, но използва бензинов двигател с двойно турбо. Става дума за върховото Porsche Panamera Turbo S.

Германската кола се задвижва от 4.8-литров V8 мотор с 570 к.с. При Tesla Model S P85D мощността достига 700 к.с., а въртящият момент - цели 930 Нм. 

Сравнителният тест е организиран от Auto Express, като представлява спринт, последван от максимално бързо спиране. Целта е колите са ускорят до 100 мили в час (160 км/час), след което максимално бързо да спрат. Тук се изпитват не само способностите на мотора, но и тези на спирачната система, която при Panamera Turbo S е карбон-керамична.

Времената на двете коли се измерват независимо. Самото състезание започва след 2-рата минута на видеото.

 


Видео: Auto Express

Ето и резултатите от теста:

Porsche Panamera Turbo S ускорява от място 60 мили в час за 3,4 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 8,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 90,8 метра

Tesla Model S P85D ускорява от място 60 мили в час за 3,6 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 9,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 98,1 метра

 

0 от 500
  • #49
    9 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "А ГТР е частен отбор на играта Гран Туризмо"И как го разбра това бе,"гении"???Като видя лепенката "Гран туризмо" на джама на ГТР-а ли???Щото същите лепенки ги имаше на Ауди,БМВ,Мерцедес,Порше,Бентли и всички останали коли,които участваха в състезанието 24 часа на Нюрбургринг.А отбора,който участва с ГТР и стана 9-ти се казва Nissan GT Academy Team RJN.От много рупане на ориз ти се е изгладила единствената мозъчна гънка,професоре.
  • #48
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Личи си, че АБСОЛЮТНО НИЩО не разбираш от военни работи, история, тактика, водене на война, логистика и т.н. Хипотетично завземат света. Теееехнологично разбира се. Абе атомни бомби, реактивни самолети, туй-онуй. И как се задържат тези завзетите територии да те питам? Партизанската война ще им разкаже играта, както им е разказала в Русия. Руснаците са ги пуснали да навлязат навътре на тяхна територия и тогава са им разказали играта. чети преди да пишеш глупости!
  • #47
    3 rate up comment 5 rate down comment
    за трола баварец ( преди 8 години )
    Само забележи. Немците завладяват Европа, Африка и азия и им остава Русия.Там се водят основните бойни действия. Там е насочен почти целия военен потенциал на Германия. Руснаците обръщат войната и започват контранастъпление и в един момент се включва трета сила, която започва да ползва пропагандата и излиза, че САЩ а победили във войната. Абе *** ***, виж кой колко жертви е дал и тогава пиши подобни простотии. Хамериканците са най-печелившите. Малко жертви и половин континент влияние.
  • #46
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много хАмериканска пропаганда си чел бе момче глупаво. Абе направо си го кажи, че хАмериканците спечелиха ВСВ. Ти всъщност го каза де, ама айде. Няма да го правим на проблем, че те самите са крайно неподготвени и нямат никакъв ресурс да водят каквито и да е бойни действия в такива мащаби. Чак след 1942 г. започват пълномащабно да се подготвят и да произвеждат военна продукция, но не да е дават на някой, а за да се намесят, след като са видели, че русите обръщат войната. Чети, а не спами!
  • #45
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хАтака в действие. Имаме си не само ВАГенски ***, но и фен на хАтака! Кво викаш, че хитлеристите са имали шанс! Ако имаше поне малко мозък в чутурата, нямаше да го кажеш. Каквато и техника да са имали, каквато и технология, то нямат шанс да покорят цял свят. Най-малкото нямаше да им стигнат човешките ресурси да го направят, но да предположим, че хипотетично са били завладели света се чудя как са щели да си го задържат а дълго време с този малък човешки ресурс. Никакъв шанс. Кауза пердута!
  • #44
    7 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    третия призък за тъпотия е когато е пълно с информация за нещо, но ти продължаваш да не вярваш а и да обиждаш. пише си там - през мурманск, арктически конвой и главно през "персийския коридор"http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%80Ама айде прочети малко - то не става само с плюене
  • #43
    6 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    първо си личи по това , че постоянно обижда. а второ - нали ти го написах на английски Lend-Lease - пусни си сърч и прочети ако можеш. специално за теб си направих труда да го намеря на български. ето ти още един http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC
  • #42
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Този сайт *** баварско дето си го пуснал ще има успех само във ваше село и то единствено, ако сте след третата ракия. Такива сайтове има много, но те нищо не показват или доказват. Само ще ти кажа, че за да боравиш с някаква чужда военна техника ти е нужна подготовка, стаж, тренинг, обучение. Особено пък за самолети и танкове. Кога и къде е проведена нужната подготовка, как и от къде са доставени тези военни единици, като достъпите до Русия са били блокирани, къде са водили боеве?
  • #41
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тук говорм за всичко необходимо бе ***. Знаеш ли какво значи това? Май ти е над възможностите да го разбереш. Я кажи в коя точно битка руснаците са се били с хАмерикански и ингилийски танкове и самолети? Много ще е интересно да разберем бройката и моделите, които са им дали. Източника от който черпиш със сигурност ги е споменал. Хайде ти си на ход да ни осветлиш как стоят нещата. П.С. Знам, че ще се скриеш, като мишок и ще почнеш от друг ник да бълваш поредните глупости и небивалици.
  • #40
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    общия тонаж на военната техника доставена на СССР е почти толкова колкото са доставили на собствените си воиски за ззападния фронт... това е мноооого. а най-големите танкови сражения са спечелени от руснаците защото по-това време вече са имали мнооого самолети. повечето германски танкове са унищожени от самолети