IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S си намери майстора

Най-силната версия P85D се пробва срещу Porsche Panamera Turbo S

Tesla Model S си намери майстора

Tesla Model S е истинска сензация на пазара. Електромобилът не просто доказа, че е екологичен и практичен, но и че може да победи изявени спортни коли в тяхната игра. Американският автомобил детронира в гонка икони като BMW M5, Dodge Viper SRT 10 и Lamborghini Gallardo, като успя да задържи за известно време зад себе си дори ултимативното Lamborghini Aventador.
Tesla Model S си намери майстора
Снимка: Auto Express

Сега обаче най-мощната версия на Model S - P85D, се изправя пред нов конкурент. Той също има четири врати и четири задвижващи колела, но използва бензинов двигател с двойно турбо. Става дума за върховото Porsche Panamera Turbo S.

Германската кола се задвижва от 4.8-литров V8 мотор с 570 к.с. При Tesla Model S P85D мощността достига 700 к.с., а въртящият момент - цели 930 Нм. 

Сравнителният тест е организиран от Auto Express, като представлява спринт, последван от максимално бързо спиране. Целта е колите са ускорят до 100 мили в час (160 км/час), след което максимално бързо да спрат. Тук се изпитват не само способностите на мотора, но и тези на спирачната система, която при Panamera Turbo S е карбон-керамична.

Времената на двете коли се измерват независимо. Самото състезание започва след 2-рата минута на видеото.

 


Видео: Auto Express

Ето и резултатите от теста:

Porsche Panamera Turbo S ускорява от място 60 мили в час за 3,4 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 8,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 90,8 метра

Tesla Model S P85D ускорява от място 60 мили в час за 3,6 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 9,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 98,1 метра

 

0 от 500
  • #39
    6 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    ето ти линк на български, че се съмнявам английски да ползваш http://***.pozicia.eu/%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B8/
  • #38
    8 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    я аз да кажа - да, доста танкове и самолети са получили СССР от хамериканците. също и от англичаните. тоя дето толкова се пени явно не е чел за Lend-Lease . а се прави на много учен. дойде ми до гуша от неграмотни ***
  • #37
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Я, *** станал яростен хитлерист. Браво, научил си историята на любимата си марка. С крадени от Татра технологии Порше далеч е стигнал навремето. Важното е да знаеш от кого да крадеш. Скоро и ВАГ като почнат да крадат хибридни технологии от Тойота, може и да разберат какво е това просперитет, а не мижави печалби и оставки.
  • #36
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма да се меся но само ще подметна че Хитлер се биеше срещу всички големи държави на света. Водеше война на три фронта. Ресурсите на Германия бяха 1 към 1000 спрямо тези на съюзниците. И пак почти успя да спечели за Германия и България войната. Ако тази война се водеше от самото начало само между Германия и болшевишката *** немските войници шяха да маршируват в камчатка на 12 месец.
  • #35
    11 rate up comment 5 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Koito se iznenadva ot rezultata zna4i ni6to ne razbira ot koli i cial jivot kara i 6te kara toyotki
  • #34
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    я кажи с какво са снабдили СССР, а не да пишеш глупости!? Кое е това всичко необходимо?Може би жива сила, танкове, самолети или викаш те не са необходими!Пряко се намесват 1944 г. Тогава, когато войната приключва. воените действия с японците са съвсем друга бира. Там си делят тихоокеанските сфери на влияние, както и по-късно в Европа го правят. А най-*** нещо (след теб естествено) е да кажеш, че руснаците са нямали шанс срещу Хитлер, при условие, че го бият на фронта
  • #33
    14 rate up comment 12 rate down comment
    ВАГена е прав ( преди 8 години )
    Глупости, САЩ се намесиха още 1942 като:1. снабдиха СССР с всичко необходимо;2. спряха германската индустрия и продоволствени линии;и така обърнаха войната, иначе руснаците НЯМАХА НИКАКЪВ ШАНС СРЕЩУ ХИТЛЕР, ЗАПОМНИ ТОВА !
  • #32
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВОЙНАТА е СПЕЧЕЛИ една единствена държава! Запомни го! Така наречените съюзници, т.е. САЩ се намеси, когато войната беше приключила, т.е. въпрос на време беше руснаците да минат през Европа на парад. Когато всичко реално приключи, тогава хАмериканците се намесиха, за да се раздели Европа на сфери на влияние. Няма нужда да ми благодариш за това, което ти казах.
  • #31
    17 rate up comment 12 rate down comment
    ВАГена е прав ( преди 8 години )
    Ти говориш за друго - войната я спечелиха съюзниците - Германия няма как да спечели сама срещу цял свят, нали?Аз говоря, че ТЕХНИЧЕСКИ немските танкове превъзхождаха руските кекави *** тотално, имаше отделни екипажи унищожили по 100+ Т34, от друга страна имаше немски танкове ударени по 20 пъти и нищо им няма...Ти като знаеш разликата в загубите в жива сила, що оспорваш разликата в загубите в танкове - логично е горе-долу същата.
  • #30
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Аз съм бял ( преди 8 години )
    Сред спортните автомобили Фолксваген е това което е Амазонка сред реките. Следващите осем заедно събират това което има лидера. Всичко най спортно в света принадлежи на немските лидери.