IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S си намери майстора

Най-силната версия P85D се пробва срещу Porsche Panamera Turbo S

Tesla Model S си намери майстора

Tesla Model S е истинска сензация на пазара. Електромобилът не просто доказа, че е екологичен и практичен, но и че може да победи изявени спортни коли в тяхната игра. Американският автомобил детронира в гонка икони като BMW M5, Dodge Viper SRT 10 и Lamborghini Gallardo, като успя да задържи за известно време зад себе си дори ултимативното Lamborghini Aventador.
Tesla Model S си намери майстора
Снимка: Auto Express

Сега обаче най-мощната версия на Model S - P85D, се изправя пред нов конкурент. Той също има четири врати и четири задвижващи колела, но използва бензинов двигател с двойно турбо. Става дума за върховото Porsche Panamera Turbo S.

Германската кола се задвижва от 4.8-литров V8 мотор с 570 к.с. При Tesla Model S P85D мощността достига 700 к.с., а въртящият момент - цели 930 Нм. 

Сравнителният тест е организиран от Auto Express, като представлява спринт, последван от максимално бързо спиране. Целта е колите са ускорят до 100 мили в час (160 км/час), след което максимално бързо да спрат. Тук се изпитват не само способностите на мотора, но и тези на спирачната система, която при Panamera Turbo S е карбон-керамична.

Времената на двете коли се измерват независимо. Самото състезание започва след 2-рата минута на видеото.

 


Видео: Auto Express

Ето и резултатите от теста:

Porsche Panamera Turbo S ускорява от място 60 мили в час за 3,4 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 8,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 90,8 метра

Tesla Model S P85D ускорява от място 60 мили в час за 3,6 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 9,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 98,1 метра

 

0 от 500
  • #9
    14 rate up comment 23 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    Естествено че е нагласено - не става в един куп други клипове тая кола да прави 0-100 за 3-3.1 секунди а тоя левак дето я караше този път да извади от нея 3.6. То се вижда че най-малкото се бави на старта...
  • #8
    30 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Споко пожарни има само при Тестове на Трошльоти или Клексус.
  • #7
    11 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ...с една дума Троше!!!След финала, имаше ли пожарни да го гасят?
  • #6
    14 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Чист BULL SHIT. Очеизвадно евтино и нагласено...
  • #5
    36 rate up comment 7 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    И двете коли са хубави,но Поршетата са ми слабост от години.За съжаление едва ли някога ще мога да си позволя Панамера.Тесла съчетава иновацията,технологията и съвременния прогрес,а Порше е история,традиция и легендарни състезателни успехи.С една дума Порше.
  • #4
    26 rate up comment 16 rate down comment
    Wow ( преди 8 години )
    Tesli-mesli, много прехвалени и се видя каква е истината щом се изправят срещу Порше!
  • #3
    14 rate up comment 26 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    ПХАХАХАХХАХААААХАХХАХАЕ то от луната се вижда колко е нагласено това, що за евтин, отчаян PR ход е това от страна на вурстовете.... Егати вица!
  • #2
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Панамерката много ме радва, само се дразня, че задната седалка не е тип пейка, аразделена на две места, както е при БМВ Х6, само че при Х6 оправиха тази глупост и вече са с пейка, за да побира 3-*** отзад. Дано и Порше оправят този "бъг"
  • #1
    30 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Реално погледнато панамерата ще набие и Житиер.Просто немско инженерство. Те Житиер-ите уж ускоряват до 100 за 2,7 секунди ама под 3,0 не падат,на ринга също уж са богове а останаха на 7 коли зад БМВ и на 8 зад Ауди.