IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S си намери майстора

Най-силната версия P85D се пробва срещу Porsche Panamera Turbo S

Tesla Model S си намери майстора

Tesla Model S е истинска сензация на пазара. Електромобилът не просто доказа, че е екологичен и практичен, но и че може да победи изявени спортни коли в тяхната игра. Американският автомобил детронира в гонка икони като BMW M5, Dodge Viper SRT 10 и Lamborghini Gallardo, като успя да задържи за известно време зад себе си дори ултимативното Lamborghini Aventador.
Tesla Model S си намери майстора
Снимка: Auto Express

Сега обаче най-мощната версия на Model S - P85D, се изправя пред нов конкурент. Той също има четири врати и четири задвижващи колела, но използва бензинов двигател с двойно турбо. Става дума за върховото Porsche Panamera Turbo S.

Германската кола се задвижва от 4.8-литров V8 мотор с 570 к.с. При Tesla Model S P85D мощността достига 700 к.с., а въртящият момент - цели 930 Нм. 

Сравнителният тест е организиран от Auto Express, като представлява спринт, последван от максимално бързо спиране. Целта е колите са ускорят до 100 мили в час (160 км/час), след което максимално бързо да спрат. Тук се изпитват не само способностите на мотора, но и тези на спирачната система, която при Panamera Turbo S е карбон-керамична.

Времената на двете коли се измерват независимо. Самото състезание започва след 2-рата минута на видеото.

 


Видео: Auto Express

Ето и резултатите от теста:

Porsche Panamera Turbo S ускорява от място 60 мили в час за 3,4 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 8,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 90,8 метра

Tesla Model S P85D ускорява от място 60 мили в час за 3,6 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 9,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 98,1 метра

 

0 от 500
  • #19
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дабе GTR който е 2000 коня и след всеки 5-ти run получава нови вътрешности на Двигателя.
  • #18
    9 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе *** - НИСАН ГТР държи в момента ВСИЧКИ рекорди на драг - 1/4 миля, 1/2 миля и 1 миля - бягай паси овцете и сей картофите, че явно мисленето грам не ти се отдава!
  • #17
    9 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Tesla-та е автомобила на бъдещето - ФАКТ!Трошето е крадена Татра от втората световна - ФАКТ!
  • #16
    25 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    ако батерията е загрята - изглежда тесла ограничава натоварването. и предполагам това е нормално. уж е 700кс ,а не съм виждал видео да ускорява 0-200км/ч за под 16-17сек. една панамера тунингована на 700кс ще го направи за 11-12сек. максимум.
  • #15
    16 rate up comment 17 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    Ускорението на Тесла Модел S много зависи от заряда и състоянието на батериите. Затова резултатите варират в такива големи граници. Затова достоверни са само сертифицираните тестове. Автожурналята могат да изкарат какъвто си искат резултат само сензация да има.
  • #14
    32 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам дали е манипулация видеото, но определено в Тубата бъка със сравнителни тестове и почти всички спортни коли я бият Теслата, така, че не виждам какво толкова се учудвате че е загубила от Панамерата. Теслата ускорява добре до 100-150км.ч. и до там, след това всичко свършва и всичко що е с над 400 коня я подминава като спряла. Мен лично Теслата много ме кефи с удоволствие бих карал такава, още повече че скорости от над 150-160км.ч. не са ми по вкуса.А и каква яка мултимедия има Теслата.
  • #13
    10 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    кви са тия трошета, кви са тия вурстовски манипулации и мизерия?!?!!?!?!? тия още не са разбрали май че има интернет и хората се образоват! края на вурстовете ще е внезапен и болезнен - не може с методи от втората световна да се бориш срещу прогреса!!!
  • #12
    10 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Споко пожарни има само при Тестове на Трошльоти или Клексус." - и Пол Уокър така каза, бог да го прости!
  • #11
    16 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Долните немски *** са пуснали Гьобелсовата пропаганда на макс.Тази трошлива Шкода Панамера може да бие Теслата само на 31февруари.Като ги хванат в манипулация пак ще се извиняват и ще уволняват този който е пуснал фалшивия клип.
  • #10
    19 rate up comment 20 rate down comment
    истината ( преди 8 години )
    В Англия няма *** Bild. Английския *** Bild се нарича *** Express. Спонсора на тези медии е известен на всички. Така, че няма нужда да се учудвате на такива тестове!