IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Лекарство“ за дизелите, които се движат основно в града

Показваме ви евтин и лесен начин за почистване на DPF филтъра

Всички съвременни дизелови автомобили имат т.нар. филтър за твърди частици, обикновено наричан DPF филтър. Като правило, той се инсталира след катализатора и представлява керамична пореста структура, имаща за цел да задържа частици от сажди, идващи от изгорелите газове.


DPF филтър


Проблемът с почистването на филтъра за сажди наистина съществува, особено за онези собственици на дизелови автомобили, които ги експлоатират предимно в градски режим на шофиране. Факт е, че системата за редовно регенериране (почистване) на филтъра на автомобила се активира автоматично, но това става само при определени условия.

За целта са нужни високи обороти на двигателя, при определена предавка, скорост и други необходими параметри на системите на автомобила. При градски режим на шофиране на кратки разстояния системата за почистване на филтъра за сажди просто не се включва. Филтърът постепенно се запушва със сажди, нивото на замърсяване става критично, при което системата за регенерация на автомобила не се включва автоматично дори на магистрала.


DPF филтър


Трябва да знаете, че ако се случи такова нещо, то посещението в сервиз с молба за "хардуерно" почистване на филтъра за сажди не винаги може да има положителен ефект. Следователно има само един изход - подмяна на филтъра с нов. Но това е не само скъпа услуга, но и загуба на време за посещение в автосервиз. Но има и друг начин.

Става дума за добавки, разработени специално за почистване на DPF филтри, които имат уникален химичен състав и е добре да се използват веднъж или два пъти в годината. Избирайте добавки от доказани производители за да имат ефект. Тези добавки представляват химическо средство, което почиства филтъра за сажди в условията на градска работа на колата.


DPF филтър


Тази високо ефективна дизелова добавка съдържа катализатори на горене, които ускоряват изгарянето на саждите и намаляват температурата на самопочистване на филтъра за сажди. "Лекарството" помага на системата за регенериране на DPF, осигурява оптимално изгаряне на горивото и дори намалява вредните емисии.

При редовна употреба, което според препоръките е два пъти годишно, се увеличава не само експлоатационният живот на филтъра за сажди, но и избягването на скъпи ремонти в случай на "необратимо" замърсяване на уреда.

0 от 500