IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S си намери майстора

Най-силната версия P85D се пробва срещу Porsche Panamera Turbo S

Tesla Model S си намери майстора

Tesla Model S е истинска сензация на пазара. Електромобилът не просто доказа, че е екологичен и практичен, но и че може да победи изявени спортни коли в тяхната игра. Американският автомобил детронира в гонка икони като BMW M5, Dodge Viper SRT 10 и Lamborghini Gallardo, като успя да задържи за известно време зад себе си дори ултимативното Lamborghini Aventador.
Tesla Model S си намери майстора
Снимка: Auto Express

Сега обаче най-мощната версия на Model S - P85D, се изправя пред нов конкурент. Той също има четири врати и четири задвижващи колела, но използва бензинов двигател с двойно турбо. Става дума за върховото Porsche Panamera Turbo S.

Германската кола се задвижва от 4.8-литров V8 мотор с 570 к.с. При Tesla Model S P85D мощността достига 700 к.с., а въртящият момент - цели 930 Нм. 

Сравнителният тест е организиран от Auto Express, като представлява спринт, последван от максимално бързо спиране. Целта е колите са ускорят до 100 мили в час (160 км/час), след което максимално бързо да спрат. Тук се изпитват не само способностите на мотора, но и тези на спирачната система, която при Panamera Turbo S е карбон-керамична.

Времената на двете коли се измерват независимо. Самото състезание започва след 2-рата минута на видеото.

 


Видео: Auto Express

Ето и резултатите от теста:

Porsche Panamera Turbo S ускорява от място 60 мили в час за 3,4 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 8,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 90,8 метра

Tesla Model S P85D ускорява от място 60 мили в час за 3,6 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 9,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 98,1 метра

 

0 от 500
  • #89
    2 rate up comment 4 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Муахахахахахаха,май само ти и още двама оризари знаете за това състезание.Немските варели правят на леш японските ковчези,където ги хванат бе,***.Последно на Ринга напраскаха един час преднина на ГТР-а и час и половина на Лексуса.*** само вие оризари си мислите,че девето място е по-престижно от първо.Гледай си състезанията с кей-кари в Япония и си мисли,че са най-великите.Пък ние баламите ще гледаме как джапанките издишат на 5 обиколи след АУДИ на Ле Ман и Нюрбургринг.
  • #88
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хич не ми пука дали точно ти знаеш за него смешен отворко, важното е че нашляпа всичките немски варели дето се броят за много спортни :)
  • #87
    4 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Super GT300"Начи викаш спечелили туй световно известното състезание,Приус,а???И какво е това Супер ГТ300??Да не е нещо като австралийския пистов шампионат,или е като китайското първенство с рикши,или може би е японския ГТ шампионат по икебана???Какви са тез 24 часа на Нюрбургринг,24 часа на ле Ман,24 часа на СПА???Кой ти ги гледа???Друго си е да спечелиш Супер ГТ на Япония дето цял свят го знае и гледа,викаш.Тюх,че съм неук и аз ама,от утре само Супер ГТ на Япония ще гледам.
  • #86
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Super GT300 :)
  • #85
    5 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Е хайде разберете се..."Добре де,ще се разберем.Те Тойота май 24 часа Ле Ман щяха да спечелят,ама в кой клас бешееее,май в 1-ви,или във втори.Абе май направо в предучилищната ги върна Ауди..... и там.Тойота май и във Формула 1 се бяха засилили да печелят ама и там удариха греда,сякаш.А ко ши каиш по въпроса за класовете???
  • #84
    7 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Че кое състезание спечелиха японците с Приуса???Да не е за най-бавна обиколка на Нюрбургринг???Питам,защото 24 часа на Нюрбургринг го спечелиха Ауди.
  • #83
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    а за 2015та първото състезание е спечелено от.... та-даам... Toyota Prius :)))) Пред разните немски клозети gt-нещо си...
  • #82
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Е хайде разберете се с другата куха каска по класове или накуп ще гледаме резултатите...Както и да е, този спор е безсмислен, в реалността ГТР и ЛФА смачкват всякакви Алдита и БМВта.
  • #81
    5 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    И колко викаш,Швабен зи гугуткен,станаха победите на Лексус на 24 часа Нюрбургрин,че не разбрах???Нещо ти е грешно класирането,по моето класиране е:1.Ауди Р8 ЛМС2.БМВ З4 ГТ33.Порше 997 ГТ3Ама може аз да се бъркам.Сигурно съм гледал някое друго състезание.
  • #80
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    А пък на 24 часа на Нюрбургринг в клас GT-PRO:1. Lexus LFA Code X2. Porsche 911 GT3 KR3. Porsche 911 GT3 RSRСамураите мачкат лоени вуртчета на техен терен.