IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа най-бързата версия на Panamera

Моделът Turbo S ще се предлага и с удължено междуосие

Porsche показа най-бързата версия на Panamera

Компанията Porsche представи официално най-бързата версия на Panamera – Turbo S. Новият модел, чиято официална премиера ще се състои на изложението в Токио през ноември, е получил допълнителни 20 к.с.
Porsche показа най-бързата версия на Panamera
Мощността на 4.8-литровия V8 мотор е нараснала от 550 на 570 к.с., благодарение на двата нови турбокомпресора и промяната в системата за впръскване на гориво.

Въпреки 20-те к.с. повече динамиката на Panamera Turbo S не се е променила – ускорението от 0 до 100 км/час отнема 3.8 секунди, а максималната скорост си остава същата като при предишната версия – 308 км/ч.

Промените във външния вид на модела вече познаваме от други две версии на Panamera - Turbo и E-Hybrid. Panamera Turbo S се отличава от предшественика си благодарение на новите предна и задна брони, по-големите въздухозаборници и различните светодиодни фарове. Освен това мястото за закрепване на задния номер е преместено на бронята.

В стандартното оборудване на модела влизат адаптивно окачване PASM с 3 варианта на настройка - Comfort, Sport и Sport Plus, системата за ограничаване на недозавиването PTV Plus, разполагаща с електронно управляема блокировка на задните колела, а също така и система за противодействие на накланянето в завой - PDCC.

Друга любопитна новост е, че моделът ще се предлага и в удължен с 15 см вариант на каросерията. Той ще се нарича Executive, като ще предлага повече място за пасажерите на задните кресла.

Новата Panamera Turbo S ще може да се поръчва на пазара в Европа от февруари 2014 г.

Снимкa: Porsche

0 от 500