IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S си намери майстора

Най-силната версия P85D се пробва срещу Porsche Panamera Turbo S

Tesla Model S си намери майстора

Tesla Model S е истинска сензация на пазара. Електромобилът не просто доказа, че е екологичен и практичен, но и че може да победи изявени спортни коли в тяхната игра. Американският автомобил детронира в гонка икони като BMW M5, Dodge Viper SRT 10 и Lamborghini Gallardo, като успя да задържи за известно време зад себе си дори ултимативното Lamborghini Aventador.
Tesla Model S си намери майстора
Снимка: Auto Express

Сега обаче най-мощната версия на Model S - P85D, се изправя пред нов конкурент. Той също има четири врати и четири задвижващи колела, но използва бензинов двигател с двойно турбо. Става дума за върховото Porsche Panamera Turbo S.

Германската кола се задвижва от 4.8-литров V8 мотор с 570 к.с. При Tesla Model S P85D мощността достига 700 к.с., а въртящият момент - цели 930 Нм. 

Сравнителният тест е организиран от Auto Express, като представлява спринт, последван от максимално бързо спиране. Целта е колите са ускорят до 100 мили в час (160 км/час), след което максимално бързо да спрат. Тук се изпитват не само способностите на мотора, но и тези на спирачната система, която при Panamera Turbo S е карбон-керамична.

Времената на двете коли се измерват независимо. Самото състезание започва след 2-рата минута на видеото.

 


Видео: Auto Express

Ето и резултатите от теста:

Porsche Panamera Turbo S ускорява от място 60 мили в час за 3,4 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 8,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 90,8 метра

Tesla Model S P85D ускорява от място 60 мили в час за 3,6 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 9,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 98,1 метра

 

0 от 500
  • #69
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "ако Хитлер бе спечелил, България щеше да е отново държава на три морета"Глупостите ги пишеш ти.Прочети за Райхскомисариата Украйна,прочети за плановете на Хитлер за Лебенсраум-жизненото пространство на Райха,прочети какво се е предвиждало за 70% от славянското население на Украйна и Русия.30% остават живи и слугуват на арийците,останалия *** или се разселва по Сибир и Урал или през комините на Бухенвалд.Прочети за райхскомисариат Полша.Тогава пиши простотии.Това е чакало нас.Унищожение.
  • #68
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    Lucas Ordonez - the first virtual-to-real race driver.В моторните спортове всичко е въпрос на бюджет, а този на RJN е очевидно скромен. Най-малкото WRT и VDS отборите са с по 2 коли, докато RJN - с една. И на децата е ясно че стоковата версия на ГТР че смаже всякакви R8-ци и Z4-ки. Да, сигурно има по-добри коли от ГТР, но R8 и Z4 определенто не са такива.
  • #67
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    Ярославчо, пак се опитваш да демагогстваш.. пропуснал си четвъртия в отбора на RJN, а той е точно геймър от ГТ академията: Lucas Ordo
  • #66
    9 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    И последно,защото спирам да се занимавам с такива като теб.FIA и екипа на играта Gran Turismo са официални партньори.Не са само на Нисан,казах ти,не случайно има лепенка с реклама на играта върху прозорците на всички коли от ГТ сериите.Хайде сега,чукча,спри да пишеш и *** малко да почетеш това онова.
  • #65
    9 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "В отбора на ГТР пилотите са геймъри."Да бе,как,даже са хакери от НАСА на 16-17 годинки и ядат пуканки.Особено Майкъл Крум на 45 години с 20 години състезателен стаж.Алекс Бънкомб на 33 с 14 години стаж,Казуки Хошино на 38 години с 12 години състезания зад гърба.И всичките тези пилоти от отбора на Нисан във ФИА ГТ3 са все "геймъри" ама зад волана на състезателни коли.Смешни ставате като почнете да хвалите ГТР.Колата е много добра,но има и по-добри от Нисан ГТР,особено на големи състезания.
  • #64
    1 rate up comment 9 rate down comment
    b.b. ( преди 8 години )
    Интересно, ако състезанието беше организирано от Тесла, кой ли щеше да победи!? ;)
  • #63
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    До този където е писал глупости, как ако Хитлер бил спечелил сега щели сме да чукаме камъни в концлагери, да му кажа, да чете повечко, явно това пак е изцепка на Дошо, който е пълна нула по всяка тема, но пък обича да го показва. Та Дошо да те светна, че България е съюзник на Хитлер през втората световна война и Българската армия е била окупирала части от Сърбия, Македония,Гърция. Това са територии, които България присъединява, това са бивши Български територии. Тоест ако Хитлер бе спечелил, България щеше да е отново държава на три морета, остров Тасос и Кавала щяха да са български глокорти, Охрид щеше да е Български град, западните покрайнини в Сърбия щяха да са си отново Български, комунизъм нямаше да дойде у нас и само да кажа, че бюджета на България през 1943г. е бил 27,58 милиарда лева, при глокс 1:1 лев за долар. Днез бюджета ни е 22 милиарда лева и спрямо глокса на долара, бюджета ни в момента е два пъти по-малък от този преди 72г. сега махни инфлацията за 72 години и ще установиш, че вероятно 27,58 милиарда долара през 1943г. биха се равнявали днес на трилиони долари. Представи си го само! И после пак се замисли за камъните и концлагерите.
  • #62
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "С крадени от Татра технологии Порше далеч е стигнал навремето"Двамата конструктори са били много близки и са обменяли идеи и в двете посоки. А и Татра е австрийска по произход (Вагоненфабрик Рингхофер), абе на швабите им тече бензин в кръвта, най-добрите са!
  • #61
    15 rate up comment 1 rate down comment
    ВАГена е прав ( преди 8 години )
    "я кажи с какво са снабдили СССР"Хубаво, че долу са ти обяснили, че ми спестяват.Само пример: всичките 3000 локомотива на СССР и почти всички камиони бяха от САЩ! А Вт.св.война я наричат МОБИЛНА война (за разлика от П.св.война = окопна), т.е. ДОКАЗВАМ ти, че руснаците НИКОГА нямаше да спечелят МОБИЛНАТА война срещу Хитлер без САЩ!(отделно оборудване, материали, технологии, муниции, провизии - твоите любими Т-34 са правени с американски машини - много ли си учуден?)
  • #60
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Рамбо ( преди 8 години )
    Пич нали се сещаш че тези геймъри от нисан са ги изпитвали на симулатор за 6 цифрена сума. Тези хора сигурно знаят пистата наизуст. Това е положението при всеки автомобилен състезател. Виж примерно сайта на DTM където за всеки завой(за всички писти) има изкарана инф. за оптималната скорост и предавка. Нищо вече не се оставя на "смелостта" и "лудостта" на дадения пилот.