IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S си намери майстора

Най-силната версия P85D се пробва срещу Porsche Panamera Turbo S

Tesla Model S си намери майстора

Tesla Model S е истинска сензация на пазара. Електромобилът не просто доказа, че е екологичен и практичен, но и че може да победи изявени спортни коли в тяхната игра. Американският автомобил детронира в гонка икони като BMW M5, Dodge Viper SRT 10 и Lamborghini Gallardo, като успя да задържи за известно време зад себе си дори ултимативното Lamborghini Aventador.
Tesla Model S си намери майстора
Снимка: Auto Express

Сега обаче най-мощната версия на Model S - P85D, се изправя пред нов конкурент. Той също има четири врати и четири задвижващи колела, но използва бензинов двигател с двойно турбо. Става дума за върховото Porsche Panamera Turbo S.

Германската кола се задвижва от 4.8-литров V8 мотор с 570 к.с. При Tesla Model S P85D мощността достига 700 к.с., а въртящият момент - цели 930 Нм. 

Сравнителният тест е организиран от Auto Express, като представлява спринт, последван от максимално бързо спиране. Целта е колите са ускорят до 100 мили в час (160 км/час), след което максимално бързо да спрат. Тук се изпитват не само способностите на мотора, но и тези на спирачната система, която при Panamera Turbo S е карбон-керамична.

Времената на двете коли се измерват независимо. Самото състезание започва след 2-рата минута на видеото.

 


Видео: Auto Express

Ето и резултатите от теста:

Porsche Panamera Turbo S ускорява от място 60 мили в час за 3,4 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 8,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 90,8 метра

Tesla Model S P85D ускорява от място 60 мили в час за 3,6 сек., а спринтът до 100 мили в час отнема 9,2 сек. Спирането от 100 до 0 мили в час става за 98,1 метра

 

0 от 500
  • #79
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Състезанието е едно-24 часа на Нюрбургринг.Победителя също е един-Ауди Р8 ЛМС."Ми по тая брилянтна логика в SuperGT сериите NSX, GTR и RC мачкат наред всякви немски консерви от сорта на R8 LMS, Z4 GT3, 911GT3 или SLS AMG GT3. И там състезанията са едни и победителите са едни, нали?
  • #78
    7 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Ае,Швабен,не се прави на луд.Състезанието е едно-24 часа на Нюрбургринг.Победителя също е един-Ауди Р8 ЛМС.Само болен фен на джапанките може да обяви за победител кола едва докопала се до 14 място в генералното класиране.Смешни ставате,не се ли усещаш???Втори път те пита,човека,дай пример за победа на японци в голямо състезание.Айде,мисли,рови,търси,че и на ми стана интересно.
  • #77
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Селските бекове си падат по чалга и немски коли. ЛФА е друг клас, апропо победител в него, пред 2 Поршета 911 ГТ3. Само празноглава *** може да прави директно сравнение между различни класове с различни регуилации.
  • #76
    3 rate up comment 5 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "НИЕ СМЕ СЪЮЗНИК"Ти не си в ред бе човек.То и половината население на Украйна се е радвало на германците,ама Ерих Кох ги е трепал като *** бе.Какъв съюзник бе,докато му изнася на Хитлер,после започва прилагането на идеологията за чистата раса и унищожаване на останалите низши раси-славяни,***,евреи и т.н.Прочети малко история,а не само "Майн кампф".
  • #75
    6 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Швабен,Аудитата на Финикс рейсинг отпаднаха заради катастрофи.Ауди номер 1 на Финикс водеше в състезанието да 59 обиколка и катастрофира.Миналата година точно кола номер 14,на Финикс спечели Нюрбургринг.Тази година нямаха късмет.А на Лебера да му кажа,че Лоранс Вантор от отбора на Ауди ВРТ е 24 годишно *** и вече е шампион на ФИА ГТ.А се състезава само от 3 години.Не знам какво ги учат 30+ годишните "геймъри" от Нисан академи,ама тоя белгиец им скри топката.Ауди спечели,пичове,преживейте го.
  • #74
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Каква Украйна бе пич? НИе сме България, Какво ми даваш за пример Украйна, която е поробена от германците при нападението над Русия с България, която в случая е съюзник и поробва? Има ли някой в главата ти? Недей да четеш глупости, Българската армия е окупирала балканите и македония, голяма войска сме имали и на турската граница, Турция е била наред, но се кълняла че е неутрална и към момента не е била приоритет, но е щяла да стане, ако войната не се бе променила..на изток от Македония всичко е окупирано от Италия включително и Албания, Северна Европа от Германия, Ние сме държали Гърция,Сърбия и Македония. БГ войските са били с немски пречупени кръстове. Каква Украйна ми даваш за пример? НИЕ СМЕ СЪЮЗНИК и то СЪЮЗНИК с който Германия се е съобразявала. Искала ни е евреите, казали сме НЕ! Искали са ни на руския фронт, казали сме НЕ! Няма проблем!
  • #73
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Разбира се че всичко е въпрос на бюджет. Къде са Аудитата които не са от заводския отбор WRT?Мноого назад: 11. Audi R8 LMS ultra12. Audi race experience Audi R8 LMS ultra---Audi Sport Team Phoenix Audi R8 LMS - отпаднали на 59 обиколкаAudi Sport Team Phoenix Audi R8 LMS - отпаднали на 55 обиколкаAudi race experience Audi R8 LMS ultra - отпаднали на 37 обиколка
  • #72
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    Къде съм писал че не се е качвал на състезателна кола? Влагай и малко мисъл като четеш, недей само да подскачаш като ощипана мома.
  • #71
    6 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Leberknoedel,кой е геймър???Лукас Ордонез ли,който има 4 поредни участия на 24 часа Ле Ман? И 2 години се състезава в ГТ сериите на ФИА.Викаш яко геймър,за сефте се кача на състезателна кола???Начи още 2-3 години и ще бие Шумахер по успехи.Абе вие какво си мислите,че тези в Нисан академията само си играят на плейстейшъна ли???Не може да сте толкова наивни,хахахахахахаха.
  • #70
    3 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Долният коментар е мой.Просто забравих да си вляза в профила.Да се знае,не съм анонимен като половината *** тук.