IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производители на електромобили вече връщат пари на лизинговите компании

Загубата на стойност при колите на ток на старо се превръща в сериозен проблем

Значителната загуба на след пазарната стойност на електрическите превозни средства се превърна в предизвикателство за автомобилните производители. За да продължат да продават нови автомобили, те трябва да гарантират обратно изкупуване на лизинговите компании и да компенсират падащите цени. Това трябва да предпази пазара на електрически превозни средства от стагнация.


електромобили


Първите последствия от случващото се вече са факт. Ayvens - най-голямата мултибранд лизингова компания, получи плащане от производители, за да компенсира намаляването на цената на електрическите превозни средства. Според агенция McKinsey Global Institute всички производители на електрически превозни средства са длъжни да предоставят гаранции за обратно изкупуване на лизинговите компании.

Най-много ще плащат Audi и Tesla, тъй като техните модели губят най-много от цената си. По-специално, Audi e-tron, със средна цена от 30 054 британски лири, губи 29,8% от стойността си на годишна база. Спадът на цената на Tesla Model 3 е 29,5% със средна цена от 25 379 лири.


електромобили


От тринадесетте модела, включени в статистиката на агенцията McKinsey, Volkwagen ID.5 губи най-малко от стойността си - 10,5%. Средната цена на германския кросоувър е 40 233 лири.


0 от 500
  • #36
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    МитЕ, 13500 долара е цената за ремонта при замяна на повредените клетки.За 2299 долара ще ти сменят само две клетки втора употреба.
  • #35
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Аз дадох източник на моята информация, сега е ваш ред. Само не ме пращайте на пейката пред блока ви !
  • #34
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Има обаче случайни инциденти, които изискват смяна на батерията в модел 3. Въз основа на данните, които видяхме за по-скорошни смени, свързани с инциденти, общата сума е сведена до $10 - $12 000, като 80-90% от това се отнася за самата батерия. Въпреки това е оглокажаващо, че общата цена е спаднала, като цената е между $133/kWh - $161/kWh. Това е повече в съответствие с оценката на Bloomberg. Оригиналното заглавие на статията е Electric Car Battery Replacement Costs
  • #33
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 30 и 32 ( преди 2 месеца )
    Цена за смяна на батерията на Tesla Model 3Current Automotive публикува разписката за 2020 г. за подмяната от един клиент на преработена 75kWh батерия в Tesla Model 3:Батерия: $13 500Труд $2,299.27Общо: $15,799.27Това се равнява на $180/kWh, което е с около 31% по-високо от цитираната от Bloomberg средна стойност от $137/kWh. Тъй като Tesla Model 3s са толкова нови, вероятно има много малко данни за разходите за ремонт в публичното пространство. Има обаче случайни инциденти, коит ...
  • #32
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "Въпроса електромобили срещу ДВГ е само финансов и той ще се реши скоро. " - Някой - ввероятно 2007-***.
  • #31
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    МитЕ, цената на труда в сервизите е 100 долара или евро на час. 12-13 х.долара няма да ти стигнат само за труда.За толкова пари може да ти сменят само повредените клетки с поръчани от Алиекспрес в някой квартален гараж,без да имаш гаранция за ремонта.
  • #30
    8 rate up comment 9 rate down comment
    q ( преди 2 месеца )
    Много е важно полезните *** да разчистят целият скрап, който се задава след като електромобилите станат по-евтини от тези с двг. А това е неизбежно - по лесни за произвоство и с по-малко части са. Дали след една или две години това ще е факт. За любителите на ДВГ ще има трошки на корем и синтетични горива на тройни цени. Въпроса електромобили срещу ДВГ е само финансов и той ще се реши скоро.
  • #29
    10 rate up comment 8 rate down comment
    До 16 ( преди 2 месеца )
    12-13К смяна на батерия на Тесла с труда? Ти мислиш ли, че има толкова *** хора, които да ти повярват. Цената на батерията е почти половината от цената на цялата кола. Не пиши глупости. А нали по едно време разправяха, че могат да се рециклират? Хахаха Колкото мога да си рециклирам акумулаторните батерии за фенерчето.
  • #28
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Адреналинката - електричка пак с Бисер на функционална неграмотност.
  • #27
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Зелената сделка се отлага.