IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обяви чудовищни характеристики на Tesla Cybertruck

Пикапът с тегло 3 тона ще вдига 100 км/ч за по-малко от 3 секунди

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, беше гост на последния епизод на подкаста The Joe Rogan Experience, където разкри любопитни факти за новия Cybertruck. Серийното производство на електрическия пикап ще започне до няколко седмици.


Tesla Cybertruck


Водещият Джо Роган съобщи, че Мъск е пристигнал в студиото с един от първите произведени пикапи. На свой ред милиардерът отбеляза, че производството на Cybertruck е едно от най-големите предизвикателства пред Tesla, като компанията ще гони годишно производство от 200 000 бройки.

Това е доста по-малко от обявеното от Мъск през май. Тогава най-богатият човек на планета заяви, че Tesla ще продава между 250 000 и 500 000 пикапа на година, като производството на електромобила ще стартира „някъде през 2024 година".

Запитан от водещия „Колко всъщност тежи Cybertruck?", Мъск отговори, че това зависи от модификацията. Tesla ще предлага няколко версии на модела, като теглото им е между 2700 и 3200 кг. За сравнение толкова тежи и пикапът Ford F-250, но въпреки това моделът на Tesla ще е много бърз.

„Целим се в постижение от 0 до 60 мили (97 км/ч) за по-малко от 3 секунди, като това се отнася за версията Beast Mode. Подробности ще научите на 30 ноември, когато ще стартира производството", каза Мъск.

0 от 500
  • #60
    2 rate up comment 3 rate down comment
    SpaceX до 66 ( преди 6 месеца )
    Мъск и Тесла ги погребват ежедневно през последните десет години, ама нещо не се получава с това погребение.
  • #59
    4 rate up comment 0 rate down comment
    SpaceX до 70 ( преди 6 месеца )
    Няма как една кола като Модел Y на Тесла, която е чисто семеен SUV да е най-продаваната кола в света и причината да са фенове - фундаменталисти на Мъск. Само пълен лунатик може да твърди подобно нещо. Тази кола струва 100к лева и се избира от семейства с деца. Гледа се бюджета и се преценява. Чисто рационално решение
  • #58
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Митю пернишкия ( преди 6 месеца )
    Опааа пернишкия почна да пише и с ника на plaid освен митю бастъра :). Вече спами с два ника, браво пернишки днес си на гребена на вълната. Не искам да мисля това чудовище как ще спира, като знам S и 3 как спират. Не ми се мисли и като се засили срещу нещо, след поредния бъг в спирачките, като ги натиснеш да почне сам да дава газ.
  • #57
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 68 ( преди 6 месеца )
    Ама какво купуват купуват един модел У що не купуват Меган е само.щото едното е Тесла а другото Рено.Това какво му се вика фенщина граничеща с лудост е аз с луди фанатици не се занимавам.Фебовете на Мъск са като ислямските фундаменталисти които бият глава в Корана.Никой не им е съобщил че за фаст чарджер в гаража минаваш на индустриален ток и там цената не е 15ст за квтч изобщо електричката е мбого далеч.от това да задмине двг
  • #56
    3 rate up comment 3 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    #67 това момче още не е чуло, че най-бързатата кола в историята за 89 хил.долара е Model S Plaid. Че Мъск е първият частник, който изведе хора в орбита, който си направи частна сателитна мрежа StarLink с 5000 сателита в нискоземна орбита (към август т.г.) и който направи първите ракети носител с обратно приземяване, докато НАСА и РОСКОСМОС му обясняваха как не може да стане. Свържи се с него и му кажи как Киберкамиона няма да стане. Няма да си първия, нито последния. С такива закусва всеки ден
  • #55
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Фактически, с тези скромни модели и показатели вече десета година поддържа 50% ръст на продажбите. Представи си ако вземе да прави свестни автомобили колко много ще продава!
  • #54
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 6 месеца )
    Пропадането на теслЪ е само въпрос на време.Базовият модел едно нищо ама в бъдеще щяло да има пълен смях.Камиона им освен пепси никой друг не го ползва евтината кола я няма а какво стана с роудстера.Новата модел 3 никаква промяна показателите същите само фаровете сменили какви са продажбите на модел ес и модел х срам го е мъсК да ги покаже.
  • #53
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Още една година отлагане.
  • #52
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Колко ще струва в Европа, питам понеже Kia EV9 щеше да е 50к долара но ето я тук почти 100к долара начална цена (172 хиляди лева). Айде да идват китайците, но не ребрандираните троянски коне, онези от 20к долара в алибаба с отстъпки.
  • #51
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Сега като разбра Как се смята, ще сметнеш ли колко харчи модел x? Колко му е батерията и колко му дават да мине с нея?