IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Модел на Tesla получи забрана в САЩ

Детското ATV Cyberquad for Kids е изтеглено от пазара, след като мъж падна от него

Освен електромобили Tesla продава и други превозни средства, сред които е ATV Cyberquad for Kids. То придобива все по-голяма популярност по света, въпреки че беше забранено за продажби в САЩ.


Tesla Cyberquad for Kids


До забраната се стигна след едно-единствено оплакване, получено от възрастен мъж (!), който е паднал от ATV-то и е получил леко натъртване. Това явно беше напълно достатъчно на Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ, която реши да забрани продажбата, позовавайки се на неспазване на изискванията за безопасност за детски играчки.

Наложената санкция обаче не важи за Европа и Tesla реши да предложи новия си продукт на Стария континент. Машината се предлага на официалния сайт на американския производител, като интересът към нея е огромен и компанията планира увеличение на производството.

Цената на Cyberquad for Kids е 1900 евро, като за тази сума клиентът получава ATV, проектирано за деца от 8 до 12 години. Неговата товаропоносимост е 68 кг, максималната скорост е 13 км, а пробегът с едно зараждане - 19 км.


0 от 500