IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Cybertruck е продаден на търг за 400 000 долара

Това е 10 пъти по-скъпо от базовата цена на пикапа на Tesla

Изглежда, че производството на Cybertruck най-после е стартирало, като през уикенда се появиха публикации в социалните платформи, в които се посочва, че електрическият пикап на Tesla е бил продаден на търг по време на събитие в автомобилния музей „Питърсън“, Лос Анджелис. Очевидци твърдят, че продажната цена на превозното средство достига колосалните 400 000. долара.


Tesla Cybertruck


Интересно е да се отбележи, че билетите за присъствие на търга струват 1750 долара, като резервацията на маса по време на галавечерята излиза 17 500 долара, от което става ясно, че присъстващите са разполагали с достатъчно пари, за да вдигнат цената на пикапа до въпросната сума.

За момента представители на събитието отказват да потвърдят цифрата „поради вътрешната политика за набиране на средства“, която изисква конфиденциалност на данните. Ако тази продажба бъде потвърдена, това ще бъде първият официално продаден Cybertruck в историята на модела. А платената сума е 10 пъти по-висока от тази на базовия вариант.

Неортодоксалният пикап, представен за първи път през 2019 г., трябваше да влезе в масово производство преди две години, но редица фактори отложиха това за тази година.

През последните месеци зачестиха тестовете на различни пикапи Cybertruck, които теглят товари, демонстрирайки силата на използваните технологии.

По-рано Tesla обяви, че пълномащабното производство няма да започне преди 2024 г., въпреки че първите бройки ще излязат от производствената линия още тази година. На 15 юли Tesla публикува в социалната платформа X съобщение, че първият Cybertruck е бил изграден във фабриката на автомобилния производител в Тексас.

Това не е първият път, когато електрически пикап се продава на търг. Първият SUV GMC Hummer, очакван също през 2024 г., беше продаден за 500 000 долара на търга на Barrett-Jackson Scottsdale през януари, докато първият Hummer EV SUT беше оценен на 2,5 млн. долара по време на друго подобно събитие през 2021 г.

Кога ще започнат доставките?

Tesla все още не е обявила официална начална дата за доставка на Cybertruck. Автомобилният производител също не е потвърдил спецификациите на пикапа, за който първоначално се твърдеше, че ще се предлага на първоначална цена от 40 000 долара.

Планирани са няколко варианта, от базов модел с един двигател и задвижване на задните колела до високопроизводителна версия с три двигателя.

 

 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Стиви Уондър ( преди 6 месеца )
    Аз го купих.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    леле майко ( преди 6 месеца )
    Колко болен трябва да си за да дадеш почти половин милион за този абсолютен б****?
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 6 месеца )
    Пикапа е брутален!
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Сроковете може и да ги спазят, няма да се учудя и да ги изпреварят, но за цената съм силно скептичен! Няма шанс да е за 40 000 долара, особено при наличните 2 милиона заявки и оптимистичен производствен капацитет от 250 000 бройки на година. Напълно логично е да вдигнат цената за да намалят заявките няколко пъти, за да могат да ги изпълнят за две-три години с огромна печалба и чак тогава да мислят за сваляне на цените. Никой няма полза пикапа да е евтин в началото. Дори и клиентите!