IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Tesla Cybertruck тегли ракетен двигател

Масата на SpaceX Raptor Vacuum е около 1600 кг (ВИДЕО)

Електрическият пикап Tesla Cybertruck демонстрира тяговите си възможности, като изтегли ремарке с огромния ракетен двигател SpaceX Raptor, а видео с постижението бе публикувано в YouTube-канала Starship Gazer.


Tesla Cybertruck


На него електрическият автомобил Tesla Cybertruck е заснет в базата на SpaceX в Тексас, като случката се разиграва на 3 октомври. Пикапът е използван за транспортиране на двигателя Raptor Vacuum за космическия кораб SpaceX Starship.

Масата на SpaceX Raptor Vacuum е около 1600 кг. Ако добавите теглото на стойката на двигателя и самото ремарке, то се оказва, че пикапът на Tesla спокойно може да изтегли поне 2.5 тона. Това обаче не би трябвало да е проблем за Tesla Cybertruck. По-рано беше заявено, че базовата версия на пикапа ще може да тегли 3.4-тонно ремарке, а най-мощната - 6.3-тонна платформа.



Но докато всичко беше казано само "на хартия", сега един от автомобилите от тестовата серия, чието производство започна през юли, очевидно е бил уловен във видео, като най-вероятно транспортирането на ракетния двигател е и един от етапите на тестване на електрическата кола.

Масовото производство на електрическите пикапи Tesla Cybertruck трябва да започне скоро и първите автомобили ще бъдат предадени на собствениците още преди края на годината..


0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 6 месеца )
    Аз никаква сензация не виждам. Това ремарке можеш да го дръпнеш и с електрическа палетна количка.
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 6 месеца )
    Чичо Илон си маа по задачите и здраво дърпат. В Европа така и не се вижда сериозен конглокент на Тесла, а модел С излезе 2012-та. Изгради си зарядните, дори останалите динозаври приеха неговия стандарт за зареждане. Спейс Х се готви за Марс, като цяло да не го мислим :)
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    До 10.Дани да не вози батерии в караваната.Поне ще има къде да преспива на зарядните станции.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Искам да вида как ракетен двигател тегли тесла.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Реклмани клипче. Няма лошо!
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    #4 Дани (Car life by Dani) обикаля с цяла каравана. Мрънкачите мрънкат, ***...аа действачите действат!
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 6 месеца )
    Акомползваш по малкомоще по неефективно става
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "И пробегът намалява с поне 50%. .. С ремърке до никъде не можеш да стигнеш. Ако е зимата в студено време още по зле."Нещо си се объркал! Първата част е абсолютно вярна и пробегът дори може да падне още повече, ако ремаркето е високо, защото се увеличава челното съпротивление. Теглото няма толкова голямо значение. Всеки пикап може да стигне навсякъде стига да има зарядни. Разликата е само във времето на пристигане. А при теглене на ремарке, батерията трябва да се охлажда и през зимата.
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "Защо ел пикапа е безмислен а ми много просто бензинов пикап има по голям полезен товар чри ел пикача вместо този товар возиш батериите с подобно тегло коетомобезсмисля и самият пикап"Абе умнико, товарът се вози в ремаркето. Да не мислиш, че батериите са в ремаркето? Колкото по-тежък е самият пикап, толкова по-тежко ремарке може да тегли при достатъчно въртящ момент. А при електромобилите въртящ момент да искаш! При тръгване няма да запалиш съединителя и не трябва да превключваш предавки.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Куче влачи рейс.