IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Tesla Cybertruck тегли ракетен двигател

Масата на SpaceX Raptor Vacuum е около 1600 кг (ВИДЕО)

Електрическият пикап Tesla Cybertruck демонстрира тяговите си възможности, като изтегли ремарке с огромния ракетен двигател SpaceX Raptor, а видео с постижението бе публикувано в YouTube-канала Starship Gazer.


Tesla Cybertruck


На него електрическият автомобил Tesla Cybertruck е заснет в базата на SpaceX в Тексас, като случката се разиграва на 3 октомври. Пикапът е използван за транспортиране на двигателя Raptor Vacuum за космическия кораб SpaceX Starship.

Масата на SpaceX Raptor Vacuum е около 1600 кг. Ако добавите теглото на стойката на двигателя и самото ремарке, то се оказва, че пикапът на Tesla спокойно може да изтегли поне 2.5 тона. Това обаче не би трябвало да е проблем за Tesla Cybertruck. По-рано беше заявено, че базовата версия на пикапа ще може да тегли 3.4-тонно ремарке, а най-мощната - 6.3-тонна платформа.



Но докато всичко беше казано само "на хартия", сега един от автомобилите от тестовата серия, чието производство започна през юли, очевидно е бил уловен във видео, като най-вероятно транспортирането на ракетния двигател е и един от етапите на тестване на електрическата кола.

Масовото производство на електрическите пикапи Tesla Cybertruck трябва да започне скоро и първите автомобили ще бъдат предадени на собствениците още преди края на годината..


0 от 500