IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтината Tesla ще прилича на пикапа Cybertruck

Model 2 ще струва 25 000 евро и ще се произвежда в Тексас и Индия

Tesla току-що обнови Model 3, като се очаква скоро да направи същото и с Model Y. Най-важният автомобил на марката обаче си остава широко коментираният напоследък Model 2. За него е известно, че ще струва около 25 000 евро, а спекулациите относно дизайна и батериите, съответно пробега, продължават.


Tesla


Изданието Motor1 представи своето виждане за външния вид на модела, като твърди, че дизайнът му ще в стила на пикапа Cybertruck. И за това си има логично обяснение, което е посочено в биографията на Илон Мъск. Нейният автор Уолтър Айзасон твърди в книгата си, че Model 2 трябва да има линии, подобни на Cybertruck, за да се увеличи максимално простотата на формите, като едновременно с това се улесни производството и се намалят разходите по него.

Запазвайки плоската предна част на електрическия пикап, Model 2 трябва да има по-малки размери, вероятно на автомобил от B-сегмент - като Peugeot 208 и Volkswagen Polo. Голямо внимание ще бъде отделено и на аеродинамиката, с извит покрив и дръжки, изравнени с каросерията, за да се намали съпротивлението на въздуха.

Основата на Model 2 ще се използва не само за серийни модел, но и за производството на 100% автономно „роботакси“ без педали и волан. Очаква се и двата модела да бъдат оборудвани с едни и същи задвижващи механизми, като Tesla вероятно ще избере да използва LFP батерии, за да намали допълнително разходите. Пробегът може да бъде около 300-400 км, като не е ясно дали ще има вариант Performance, какъвто Tesla предлага за всички свои модели, включително Cybertruck.

Очаква се производството на Model 2 да започне между 2024 и 2025 г. в Остин и след това да се разшири в други заводи. Сред тях ще бъде и новата фабрика, която ще бъде построена в Индия през следващите години. Целта, поставена от Мъск, е поне милион продажби годишно.


0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Прилича ми на шевролет Болт,
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Мъск казал, че колата ще има "Сайбъртрък вайб" и целият свят вече вижда умален Сайбъртък. А неговото изказване може да означава буквално всичко, а и нищо, защото моделът все още е в активна разработка. Лично аз смятам, че няма да го финализират дори на идейно ниво, докато не произведат поне няколко десетки хиляди Сайбъртръка, за да си проверят предишната идея. Единственото, за което можем да сме сравнително сигурни засега е, че ще използва само една отливка за цялата кола.
  • #12
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Не им трябва на Тесла евтина кола, Модел У и Модел 3 са им евтините модели а и са направени евтино.
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Пикапа облечен с Инокс е много оригинален, но все пак някой би го оприличил на огромен Хладилник, а иначе Теслата 2 е изглежда добре.
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Прилича на новия Приус. Но изглежда супер.
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    преразказ по картинка
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Красота ( преди 6 месеца )
    Тази кола е по-симпатична от 90% от колите по пътищата.
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Тесла фен ( преди 6 месеца )
    Айде да излиза и да ни залива че не се издържа с тези дизелджии вече. Пияна ми от бълващите черно гадни фосилки
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Показателно е обаче друго... че прилича на китайско копие на последната Тойота Приус :D :D :D
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    И не само. Формите на всеки детайл на автомобила се правят заоблени, защото така са много по-здрави и устойчиви, отколкото ако са прави. Дори където има прави части за оребрени. При пикапа е различно, защото там дебелината на ламарината е 3 мм, А самата ламарина е ултра твърда и не поддава дори при удар с чук, камо ли някой да те натисне с пластмасовата си броня.