IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтината Tesla ще прилича на пикапа Cybertruck

Model 2 ще струва 25 000 евро и ще се произвежда в Тексас и Индия

Tesla току-що обнови Model 3, като се очаква скоро да направи същото и с Model Y. Най-важният автомобил на марката обаче си остава широко коментираният напоследък Model 2. За него е известно, че ще струва около 25 000 евро, а спекулациите относно дизайна и батериите, съответно пробега, продължават.


Tesla


Изданието Motor1 представи своето виждане за външния вид на модела, като твърди, че дизайнът му ще в стила на пикапа Cybertruck. И за това си има логично обяснение, което е посочено в биографията на Илон Мъск. Нейният автор Уолтър Айзасон твърди в книгата си, че Model 2 трябва да има линии, подобни на Cybertruck, за да се увеличи максимално простотата на формите, като едновременно с това се улесни производството и се намалят разходите по него.

Запазвайки плоската предна част на електрическия пикап, Model 2 трябва да има по-малки размери, вероятно на автомобил от B-сегмент - като Peugeot 208 и Volkswagen Polo. Голямо внимание ще бъде отделено и на аеродинамиката, с извит покрив и дръжки, изравнени с каросерията, за да се намали съпротивлението на въздуха.

Основата на Model 2 ще се използва не само за серийни модел, но и за производството на 100% автономно „роботакси“ без педали и волан. Очаква се и двата модела да бъдат оборудвани с едни и същи задвижващи механизми, като Tesla вероятно ще избере да използва LFP батерии, за да намали допълнително разходите. Пробегът може да бъде около 300-400 км, като не е ясно дали ще има вариант Performance, какъвто Tesla предлага за всички свои модели, включително Cybertruck.

Очаква се производството на Model 2 да започне между 2024 и 2025 г. в Остин и след това да се разшири в други заводи. Сред тях ще бъде и новата фабрика, която ще бъде построена в Индия през следващите години. Целта, поставена от Мъск, е поне милион продажби годишно.


0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Пикапа е плосък само защото неръждавейката на каросерията трудно се оформя просто това е била най-лесната и евтина форма за правене
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ми то е ясно че скоро шей като у Сабърпунк 2077, така ч еподо-добре да имаме и яки цайбърпунк колици, щото тес ейай мейай ...
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 7 месеца )
    Може би я правят, но ако са наистина напълно плоски като при пикапа, а когато вече има извивки дори да са малки то едва ли има значение колко са големи щом даже и индийските марки не правят плоски модели :D
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    mike ( преди 7 месеца )
    Отдавна не бях чел по-безсмислена статия. Пълна с догадки и някакъв нелеп колаж, някакво изродче между модел 3 и сайбъртрак. Само за информация - плоските детайли не опростяват колата и не я правят по-лесна и евтина за производство. Тъкмо обратното.