IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как iPhone 15 Pro управлява редица функции на Tesla

Новото поколение на смартфона се оказва страхотен помощник в случая

Новият iPhone 15 Pro има персонализиран „бутон за действие“ вместо превключвателя за звънене/без звук, който съществува от появата на iPhone. Това е ппревключвателят за изключване на звука, който винаги е позволявал на собствениците на iPhone бързо да заглушават звуците, излизащи от телефона, но сега е заменен с бутон.


iphone


Бутонът за действие се намира над бутоните за сила на звука и освен че възпроизвежда възможността за заглушаване на входящите известия, отключва и множество нови функционалности. Този бутон на iPhone 15 Pro се оказа и много полезен за собствениците на автомобили Tesla, катo с него те бързо започнаха да контролират някои от функциите на колите си.

С бутона за действие собствениците на Tesla превръщат своя смартфон в ключодържател за кола. Само с едно натискане те могат да отключат колата си, да отворят багажника, да свалят прозорците или дори да пуснат климатика, без да включват дисплея на телефона или дори да го изваждат от джоба си.

Любопитното е, че когато си купите електромобил Tesla, той не идва с физически ключ, който може да прави всички тези неща. Вместо това електрическите автомобили обикновено се управляват чрез приложение за смартфон или се отключват с ключ-карта.