IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen призна: „Нещата не вървят на добре“

Покривът ни гори и трябва да спрем да харчим пари за глупости, категоричен е шефът на компанията Томас Шефер

Volkswagen се намира в много тежка ситуация и следващите месеци ще бъдат от жизненоважно значение за германския производител. Това е заявил главният изпълнителен директор Томас Шефер по време на вътрешна среща с 2000 мениджъри в компанията, твърди Wards Auto.


Томас Шефер Volkswagen


„Нещата не вървят добре и всичко е заложено на карта. Времената са много трудни и трябва да спрем да харчим пари за глупости. Предстоят ни тежки седмици и месеци, в които всяка малка победа може да бъде от огромно значение“, е казал Шефер на подчинените си.

Според Шефер основната задача пред Volkswagen е да спести 10 млрд евро през следващите 3 години. За целта компанията въвежда цяла серия от „програми за ефективност“, които ще доведат до сериозно намаляване на разходите.


Volkswagen


„В момента покривът ни гори, тъй като през последните години си позволихме да харчим твърде много пари в различни области. Проблемите ни се дължат на структури и процеси, които са твърде сложни, бавни и негъвкави. Трябва да бъдем един отбор, в който всички работят заедно. Само така ще излезем от тежката ситуация“, категоричен е Шефер.

Изявленията на шефа на Volkswagen идват на фона на противоречивите резултатите на компанията. Тя учетвори продажбите на електрическия си кросоувър ID.4 в САЩ спрямо миналата година, когато бяха продадени едва 6690 бройки от модела. В същото време обаче част от завода в Емден (Германия) спря работа за 6 седмици именно заради слабото търсене на електромобила.


Volkswagen


Едновременно с това продажбите на основен пазар – този в Китай, паднаха до едни от най-ниските нива в историята и това принуди Volkswagen да свали цените на повечето от предлаганите модели. Това позволява на компанията да остане конкурентоспособна, но и рязко намалява маржовете на печалба.

Притесненията на Шефер бяха подкрепени и от финансовият директор на компанията Патрик Андреас Майер, според когото „проблемите във Volkswagen са далеч по-дълбоки от това, което се вижда на повърхността“. На срещата с мениджърите той е заявил, че „бизнесът с продажбите на коли не върви и ситуацията е критична, като това е последният шанс за измъкване“.


0 от 500
  • #63
    1 rate up comment 6 rate down comment
    До 61 ( преди 9 месеца )
    Ами така е като toyota има проблем с батериите. На практика казваш че с двата милиона батерии за Тесла само тази година, toyota може да произведе 100 милиона хибрида, Но въпреки това има проблеми с производството. Тестове също имаха проблеми с производството преди две години, когато продаваха 500 000 годишно, затова просто увеличиха производството с 400 процента. Докато toyota не е увеличила производството си от преди 10 години дори с 10%. И тогава и сега продават по 10 милиона
  • #62
    20 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    икономията майка на мизерията на кой нормален му трябва да си сменя автомобила един пълен капитален ремонт и си караш още 20 години и няма да храниш 2 000 меринджея които не знаят какво е дебитомер
  • #61
    15 rate up comment 6 rate down comment
    До 50 ( преди 9 месеца )
    Сигурен ли си, че точно Тойота не са в час? Да не се окаже, че точно те са най-много в час, защото знаят че 90 % от хората не искат чисто електрически еднодневки с батерии, всяка от които стига за 50 хибрида с наистинс нисък разход на гориво. Или явно само аз чакам вече над година за доставка на нов хибрид и то не щото няма чипове, а защото не могат да смогнат на търсенето.
  • #60
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Че кога тия измикяри са правели коли
  • #59
    27 rate up comment 3 rate down comment
    mt95 ( преди 9 месеца )
    Имал съм гаранционен VW. Впечатленията не са ми добри, от цакане в лизинговите условия, отказ за удължаване на гаранция след като при покупка обещаха, много скъпо обслужване и се стигне до ниско качество на интериора и посещение на сервиза. При една от повредите механиците ме нарекоха късметлия тъй като ремонта струвал 4000лв и бил програмиран да се появи след гаранционния срок.
  • #58
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    И накрая ще намажат французите :)
  • #57
    16 rate up comment 5 rate down comment
    нормално ( преди 9 месеца )
    Много станаха нискокачествените електрокари и никой не дава толкова пари за две години живот.
  • #56
    31 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Да фалират всички шушумиги, щом се подвеждат по акъла на еврогиейските продажни депутати които прибират пара от краварите и китайците, за да притискат производителите да проектират тролеи, от които са с милиарди на загуба. В това време краварите си карат камионите дето горят, като Зилове и си свиркат. Хем никой не им иска тези пасатори и залежават по складовете, хем се потдават на натиска на чантаджиите с препълнени гуши. Банда продажници съсипаха цял контингент.
  • #55
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Не върви нещо бизнеса, електричари.
  • #54
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Шопендар ( преди 9 месеца )
    Не ги жалете немците никога не губят,но умеят да си докарват беди.плачат за китайския пазар,за руските суровини и не малък пазар,но пък пък им вървят танковете и други оръжия,е не толкова колкото фолксвагените,ама сами са си виновни,не са за жалене