IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen призна: „Нещата не вървят на добре“

Покривът ни гори и трябва да спрем да харчим пари за глупости, категоричен е шефът на компанията Томас Шефер

Volkswagen се намира в много тежка ситуация и следващите месеци ще бъдат от жизненоважно значение за германския производител. Това е заявил главният изпълнителен директор Томас Шефер по време на вътрешна среща с 2000 мениджъри в компанията, твърди Wards Auto.


Томас Шефер Volkswagen


„Нещата не вървят добре и всичко е заложено на карта. Времената са много трудни и трябва да спрем да харчим пари за глупости. Предстоят ни тежки седмици и месеци, в които всяка малка победа може да бъде от огромно значение“, е казал Шефер на подчинените си.

Според Шефер основната задача пред Volkswagen е да спести 10 млрд евро през следващите 3 години. За целта компанията въвежда цяла серия от „програми за ефективност“, които ще доведат до сериозно намаляване на разходите.


Volkswagen


„В момента покривът ни гори, тъй като през последните години си позволихме да харчим твърде много пари в различни области. Проблемите ни се дължат на структури и процеси, които са твърде сложни, бавни и негъвкави. Трябва да бъдем един отбор, в който всички работят заедно. Само така ще излезем от тежката ситуация“, категоричен е Шефер.

Изявленията на шефа на Volkswagen идват на фона на противоречивите резултатите на компанията. Тя учетвори продажбите на електрическия си кросоувър ID.4 в САЩ спрямо миналата година, когато бяха продадени едва 6690 бройки от модела. В същото време обаче част от завода в Емден (Германия) спря работа за 6 седмици именно заради слабото търсене на електромобила.


Volkswagen


Едновременно с това продажбите на основен пазар – този в Китай, паднаха до едни от най-ниските нива в историята и това принуди Volkswagen да свали цените на повечето от предлаганите модели. Това позволява на компанията да остане конкурентоспособна, но и рязко намалява маржовете на печалба.

Притесненията на Шефер бяха подкрепени и от финансовият директор на компанията Патрик Андреас Майер, според когото „проблемите във Volkswagen са далеч по-дълбоки от това, което се вижда на повърхността“. На срещата с мениджърите той е заявил, че „бизнесът с продажбите на коли не върви и ситуацията е критична, като това е последният шанс за измъкване“.


0 от 500
  • #73
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Jkl ( преди 9 месеца )
    72 ей ***, какъв огромен пазар при тия бедни *** бе, проблемът на вф е, че тесла е 10 години пред тях, тойота пък изостава още повече, големите тромави концерни, може и да си заминат.
  • #72
    36 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тепърва ще става още по-лошо не само за тях ,а като цяло за западната автомогнилна промишленост. Санкции срещу Русия източник на евтини суровини и огромен пазар,негативно отношение и спрямо Китай,та нещата няма как да са розови.Света се промени и никога няма да бъде същия и с това трябва да се свиква.Когато режеш клона на който стоиш под диктат на друг,нещата стават фатални.
  • #71
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Hri ( преди 9 месеца )
    С тези луди цени на електромобили и лакомията да вдигват цените на останалите така им се пада
  • #70
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Къв им е проблемът не мога да разбера. Ще продават само на европейския пазар. ЕС ще остави ФВ и Стелантис, всичко останало - бан. Ще си сложат 70 000 евро стартова цена на ИД-тата и всичко ще се нареди.
  • #69
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тесла намали цените,заради слабото търсене.
  • #68
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Най-изтривания ( преди 9 месеца )
    "......2000 мениджъри....." Е как нещата да вървят на добре. Още толкова да си наемат.
  • #67
    22 rate up comment 1 rate down comment
    хаха ( преди 9 месеца )
    шефа на вагените , ако уволни поне 1000 от тия *** ( тези същите взимат заплати и бонуси повече от всичките работници по всичките им фабрики, а може би и от целите продажби на шкодилак за петилетка ) може би ще си стъпят на краката ( може би )
  • #66
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    VW груп ... жалко , че порше е там ... другите не стават ( мое мнение ) . добре , че бмв взе ролса от тях , че сега щяхме да четем като история
  • #65
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    напиши бизнес план за електрикгейт и върни дизелите на пазара и ще си топ миринджей
  • #64
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Дали ако пиша на шефа на VW ще ме вземат на работа там?