IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разкри още от новия Passat

Комбито пораства на размери и получава повече пространство в салона, както и по-голям багажник

Световната премиера на деветото поколение на Volkswagen Passat ще се състои тази есен, като този път гамата на модела е опростена максимално – той ще се предлага единствено като комби. Сега германският производител разкрива нови подробности за бъдещия Passat, чиито тестове са на финалната права.


VW Passat


С дължина от 4917 мм, новият Passat Variant ще бъде със 144 мм по-дълъг от своя предшественик. Голяма част от това увеличение може да се намери в междуосието, което е разтегнато с 50 мм - до 2841 мм. Широчината се е увеличила с 20 мм - до 1852 мм, а височината е нараснала със 7 мм - до 1482 мм. Благодарение на по-голямото разстояние между двете оси, в салона има с 50 мм повече пространство за краката.

Обемът на багажника също е увеличен, като в нормално положение, тоест с вдигнати задни седалки той е 690 литра (с 40 литра повече). Ако седалките бъдат свалени, обемът на багажника ще се увеличи със 140 литра в сравнение със старото комби Passat - до 1920 литра.


VW Passat


Комбито ще получи 10,25-инчов цифров инструментален панел, както и 12,9-инчов екран на информационно-развлекателна система, подобен на таблет. Ще се предлага и head-up дисплей, който проектира информация директно върху предното стъкло.

VW ще предлага разнообразие от бензинови, меки хибридни бензинови, дизелови и plug-in хибридни задвижвания да модела. Хибридната система ще има комбинирана мощност от 201 к.с. до 268 к.с и пробег от 120 км само на електричество. Подробности за батерията не се разкриват, но производителя съобщава, че тя ще поддържа DC зареждане.


VW Passat


Като опция за новия Passat 2024 ще се предлагат LED-фарове с дълги светлини, достатъчно мощни, за да осветяват пътя пред автомобила до 500 метра. Отзад комбито ще следва най-новите тенденции в автомобилния дизайн с LED-лента, която свързва задните светлини.


0 от 500