IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия каза „НЕ“ на забраната на двигателя с вътрешно горене

Няма да се съобразим с плановете на ЕС, категоричен е финансовият министър

Германското правителство няма да се съобрази с плановете на ЕС за забрана на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2035 г. Това обяви финансовият министър Кристиян Линднер в реч през Асоциацията на германските индустриалци (BDI).


двигател


„Все още има пазарни ниши, в които двигателите с вътрешно горене ще бъдат разрешени. Решението на Европейския парламент е погрешно и германското правителство на е съгласно със законодателството в ЕС по този въпрос“, заяви министърът.

Линднер е част от германската Либерално-демократическа партия, която в момента е мнозинство заедно със СДП и „Зелените“. Той уточни, че позицията на правителството не означава, че Германия няма да продължи да играе водеща роля в екологичния преход и разпространението на електрически превозни средства .

Министърът посочи, че все ще има региони в света, в които електрическата мобилност не може да бъде въведена още много време. Забраната за пълната продажба на двигатели с вътрешно горене в Европа обаче ще накара производителите да спрат разработването на този тип агрегати, които биха могли да бъдат полезни на други континенти.

Министърът на транспорта на Германия - Волкер Висинг, също споделя мнението на колегата си. Той е категоричен, че е добре да се проявява гъвкавост, за да може да бъдат избрани най-правилните решения.

Самият процес за окончателно одобрение на забраната, която вече беше одобрена от Европейския парламент, е все още дълъг. Предстоят обсъждани и разговори между компетентните комисии на Европейския парламент, след това между Европейския съвет, Комисията и Парламента. Окончателното решение ще бъде взето през есента.

0 от 500
  • #59
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Повечето хора са против новите технологии, не се интересуват, но се "зарибяват" и пристрастяват ужасно лесно. Затова и мнението им струва точно едно голямо нищо. Подигравките им относно изкуствения интелект, роботи, квантови компютри, Тесла, Спейс Екс и прочие също струват едно голямо нищо. Бас хващам, че авганистанци и саудитци също се подиграват всеки ден. Канибалите в африка също.
  • #58
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Продължение ( преди 1 година )
    Разбира се и навигация не ти е трябвала, защото имаш хартиена карта в жабката, а писмата също се пращат на хартия, както и новина не я ли я прочетеш на хартия във вестника, все едно не се е случила! Ама сега имаш смартфон в джоба, нали? Сега и да ти обяснявам, че електромобилите освен за транспорт, противно на множеството мнения, всъщност ще помагат на електропреносните и електроразпределителните мрежи и навлизане на ВЕИ, няма да разбереш, но то ще се случи с или без твоето одобрение.
  • #57
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 51 ( преди 1 година )
    Така е! Електромобилите не са за динозаври. Електромобилите са за млади мислещи хора, а не хора с мислене от миналия век.Но щете или не щете, вашето мнение за електромобилите също ще се промени, но няма да си признаете. Да направим ли тест? Я кажи какво говореше за смартфоните преди 15 години? Не бяха ли скъпи устройства за богати синчета, а телефона с шайба най-добрият телефон на света? Фотоапаратът не снимаше ли по-добре? Нищо не можеше да замени компютъра, ако въобще си имал компютър?
  • #56
    2 rate up comment 5 rate down comment
    до антиглобалиста ( преди 1 година )
    99% от световното население се върза, че ще се "мре яко". Докато има телета, ще има и касапи. Но руснаците сами са си виновни, че са обратното на остри. Сега ще има повторение на корекомските санкции и разпад. Купи си повече кърпички, като ревеш да има къде да се бършеш. Щото никой няма да ги спаси от глада за пети път.
  • #55
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това руската версия на Qanon ли е? Не че нещо, ама рептилите и илюминатите няма как да ви направят бедни и неграмотни, защото вече сте си такива. Ще има да чакате запада да фалира. С няколко думи - скудоумията ви не струват нищо, повечето неща са диаметрално противоположни. 850 км на ден в България с лека кола? Скудоумие! Това е пробегът на влекач ( това, дето му викате тир заради една конвенция) при идеални условия, но не в България, а в омразния ви запад. Не са компютри, а компоти.
  • #54
    4 rate up comment 1 rate down comment
    АнтиГлобалист ( преди 1 година )
    Четете какво решават в Давос тези, които никой от нас не е избирал и които се наричат себе си световен елит. Осъзнайте се, че ни вкарват в чувала с електромобилите и не бъдете първосигнални да се вързвате. Ако бяха загрижени толкова за екологията, нямаше да се движат с частни самолети, яхти и огромни бронирани лимузини с ескорт от още няколко за охраната и антуража. Нямаше и войната в Украйна и на други места да разпалват и да вкарват оръжия,а щяха да кажат и наложат спиране на военните действи
  • #53
    3 rate up comment 1 rate down comment
    АнтиГлобалист ( преди 1 година )
    Започнах да чета и да се образовам по въпроса. Прочетох за плановете на глобалистите, че на хората ще им бъдат отнети автомобилите и само единици ще имат и как това ще стане чрез премахването на ДВГ, налагането на електромобили и възможността да могат да бъдат ограничавани и спирани от разстояние. Цените им ще скочат много и хората ще са принудени да ползват друг транспорт. Клаус Шваб го е описал как ще се случи, както е описал за пЛандемията и всичко, което се случва. Не е теория на конспирация
  • #52
    5 rate up comment 1 rate down comment
    АнтиГлобалист ( преди 1 година )
    Винаги съм вярвал в медицинаната и вак?ините, но откакто ни принудиха да се маскираме, затваряха ни, не ни пущаха да се разхождаме и за капак почнаха да ни принуждават да се бодем с някакви вещества, които са всичко друго, но не и вак?ина, спрях да вярвам в медицината. Същото е с електричките. Никога не съм бил против тях. Дори обмислях закупуването на такава за из града. Когато обаче започнаха да ни ги натрисат толкова брутално се замислих, че явно целите са съвсем различни от екологията.
  • #51
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Отдавна съм казал че това с електричките няма да го бъде. Феновете им са ИТ-та които масово карат 3-пъти в годината без да бързат защото отиват на почивка. Те имат колата за нещо като телефон, искат да цъкат вътре на дисплея, защото това разбират, а иначе конвенционалната кола им е сложна и ретро. Обаче масата хора нито искат да цъкат вътре, нито искат да си губят времето по зарядни станции. Ако няма някакви държавни забрани или дотации то електричките ще са 5% от общите продажби.
  • #50
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Лоша Русия и лош Путин да прецака игрите на глобалистите с тази военна операция. Цените на всичко хвърчат нагоре, инфлацията е жестока и почнаха някои да се усещат, че санкциите ги удрят, като бумеранг по празните кратуни. Само, че вече е късно да се извиняват за глупостите, които надробиха. Бисмарк навремето е казал: "Лесно е да искараш руската мечка от бърлогата, но никой не е намерил начин как да я върне обратно". Екшъна на запад тепърва предстои. Хората ще излязат,като огладнеят...