IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия каза „НЕ“ на забраната на двигателя с вътрешно горене

Няма да се съобразим с плановете на ЕС, категоричен е финансовият министър

Германското правителство няма да се съобрази с плановете на ЕС за забрана на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2035 г. Това обяви финансовият министър Кристиян Линднер в реч през Асоциацията на германските индустриалци (BDI).


двигател


„Все още има пазарни ниши, в които двигателите с вътрешно горене ще бъдат разрешени. Решението на Европейския парламент е погрешно и германското правителство на е съгласно със законодателството в ЕС по този въпрос“, заяви министърът.

Линднер е част от германската Либерално-демократическа партия, която в момента е мнозинство заедно със СДП и „Зелените“. Той уточни, че позицията на правителството не означава, че Германия няма да продължи да играе водеща роля в екологичния преход и разпространението на електрически превозни средства .

Министърът посочи, че все ще има региони в света, в които електрическата мобилност не може да бъде въведена още много време. Забраната за пълната продажба на двигатели с вътрешно горене в Европа обаче ще накара производителите да спрат разработването на този тип агрегати, които биха могли да бъдат полезни на други континенти.

Министърът на транспорта на Германия - Волкер Висинг, също споделя мнението на колегата си. Той е категоричен, че е добре да се проявява гъвкавост, за да може да бъдат избрани най-правилните решения.

Самият процес за окончателно одобрение на забраната, която вече беше одобрена от Европейския парламент, е все още дълъг. Предстоят обсъждани и разговори между компетентните комисии на Европейския парламент, след това между Европейския съвет, Комисията и Парламента. Окончателното решение ще бъде взето през есента.

0 от 500
  • #69
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Разликата в КПД е, че при изгаряне на горивото в ДВГ на автомобил, само максимум 20% от енергията на газа отива до колелата и извършва полезна работа, а другите 80% са топлинни загуби, които се изхвърлят. Това е като доброволно да изхвърляш 800 от всеки спечелени 1000 лв. Щом се чувстваш добре, ОК.При използване на Газ за производство на енергия в когенератор, КПД е над 90%, защото се използва и отпадната топлина за отопление и гореща вода вместо за тях отделно да се изгарят други горива.
  • #68
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Манги ( преди 1 година )
    Каква е разликата от ДВГ на газ и електромобил на ток произведен пак от газ. Токсична батерия и ДВГ, който се рециклиран на 90%.
  • #67
    1 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Няма млади и стари. Има мислещи и немислещи. Другото народа го е казал. Не питай старило, а питай патило. Днес младите хора се сблъскват с редица проблеми, които не са съществували по наше време. Учудвам се как буквално се раждат научени и бабите гледат и се учат от две-три годишни деца как се работи с дистанционно или телефон. И точно затова съм сигурен, че бъдещето принадлежи на електромобилите, а привържениците на ДВГ ще си умрат с нашето поколение.
  • #66
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Никой не може да ви научи да мислите, хеле па самостоятелно, хеле па критично. Метафората за факлата касае само любопитството и не е синоним, нито аналогия на мисленето. Точно както задаването на въпроси не значи автоматично мъдри отговори.
  • #65
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако антонимът на "младите" е "старите", и ако антоним на тази "демокрация" е строя преди 89-та, то много трудно ще убедите някого, че може да мислите, хеле па критично. Простичката истина е, че комунисти направихте "прехода" и пак нямате нужда от мислещи хора. Така че тоя рев пак мирише на петолъчки. А комунизмът е най-гнусната, най-кръвожадната религия, която изби минимум 150 милиона за няма и век. И продължавате да го правите.
  • #64
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 62 ( преди 1 година )
    Писали сме заедно и почти едно и също по смисъл. Интернет, смартфоните, компютрите и електромобилите всъщност са много мощни средства за промяна на света, ако можеш да се възползваш от тях. В момента можеш да се образоваш почти безплатно, като в процеса на самообразоване всъщност ще се научиш и да мислиш критично за да отсееш истинската информация от фалшивата. Даже не е нужно да ходиш в училище. И точно обратното, ако не искаш да учиш и училището няма да ти помогне.
  • #63
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 59 ( преди 1 година )
    Точно това им е проблемът. Зарибяване е точната дума! Оставят се да ги зарибяват. Като казах за смартфоните, точно най-големите им противници в миналото, си ги купиха за да ги ползват по най-лошото предназначение - някой ги бил зарибил за Фейсбук и други подобни загуби на време, но като им кажеш да потърсят някаква информация в google, не знаят какво е това.Това са хора без критично мислене. И да смартфона може и да е нещо лошо, точно както и ножа и кибрита. Всичко зависи от ползвателя им!
  • #62
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Абе и аз съм млад, обаче да твърдиш, че младите мислели е малко глупаво. Даже не малко, а много, като гледам връсниците ми как не могат да мислят по простата причина, че образованието е на толкова ниско ниво и в училище никой не ни научи да мисли, разсъждаваме и правим изводи на базата на знания. От връстниците ми почти никой ме чете и не се образова. Всеки е на компа, телефона, игрички и нищо друго. Нивото е наистина много ниско. Повечето ми познати са с висше, но са неграмотни. Ужасно е!
  • #61
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хахаха, младите и "мислещи" са като Кирчо и Кокорчо, които мислят със задните си части как и какво да откраднат. Банкянската Тиква бледнее пред тези млади "умни и красиви" тАпА-нАри.
  • #60
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анти? ( преди 1 година )
    Какъв антиглобалист си ти? Продължаваш да твърдиш, че света глобално трябва да се сравнява с нефт от няколко държави, които се броят на пръстите на едната ти ръка и те да диктуват икономиките на цял свят?Преминаването към възобновяеми източници и електрически транспорт всъщност не те прави зависим, а независим!Буквално всяка фирма може да си произвежда голяма част от енергията за производство и транспорт на покрива и само през малка част от годината да зависи от външни фактори.