IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Scion iM — американската Toyota Auris

Моделът е пълен с екстри, струва под 20 000 долара

Scion iM  — американската Toyota Auris

Toyota командирова в САЩ популярния си европейски хечбек Auris. Моделът за американския пазар ще се продава под младежки ориентираната марка на японския автомобилен гигант Scion.
Scion iM  — американската Toyota Auris
Снимка: Toyota

Scion iM, както и пълното име на модела, е запазил основните черти от дизайна на Auris, като демонстрира по-динамични форми благодарение на леките стилистични промени.

Интериорът също изглежда аналогичен, като от информацията става ясно, че той е получил стъкла с акустично покритие, както и допълнителен слой изолация на купето.

В САЩ моделът ще се предлага единствено с 1,8-литров Valvematic бензинов двигател с два разпределителни вала. Той генерира 137 к.с. и може да бъде съчетан или с ръчна кутия с 6 степени, или със 7-степенна CVTi-S трансмисия, разполагаща със спортен режим. Средният разход на мотора е 6,3 л/100км.

Scion iM разполага с независимо задно окачване, което в Европа се поставя на по-мощните версии на Auris, включително хибридната. Оборудването на американския модел също надминава това на европейския. Стандартните екстри на Scion iM включват осем въздушни възглавници, 17-инчови джанти, климатроник с две отделни зони, отопляеми и сгъваеми електрически огледала, автоматични фарове, 7-инчов дисплей, аудиосистема Pioneer, 4,2-инчов дисплей на арматурното табло, кожен волан и др.

Интересна опция за Scion iM са компонентите на Toyota Racing Development (TRD), сред които всмукателна система, по-ниско окачване и др.

Към момента не е разкрита ценовата листа на модела, но от Toyota подчертават, че Scion iM ще стартира от под 20 000 долара. Премиерата му ще се състои на стартиращото днес автомобилно изложение в Ню Йорк.

Тагове: toyota auris scion im
0 от 500
  • #40
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Точка по въпроса можеш да викаш у вас.Тука точката не я слагаш ти. Колктоо и да се цепиш от яд и да спамиш в статия за ВЕЛИКАТА ТОЙОТА, Тойота е марката с технологиите и най-здравите коли! БМВ са германски еднодневки както ауди и мерцедес. разбери го това преди да си пукнал от злоба и яд и си купи истинска кола,а тя е само японска,защото има класа,технологии и най-важното по-здрава е от цялата германска авто индустрия.
  • #39
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кога ауди ,мерцедес или бмв ще направят по-бърза кола от Lexus LFA ili Nissan GTR. хахахахахаха Японците ги бият по всички параграфи на автомобилостроенето- ако искаш по бързина, ако искаш по лукс,ако искаш по технологии.Кога германец ще предложи на купувачите нещо различно от тракащ допотопен дизел,докато Тойота продава най-технологичните безшумни хибриди и водородни коли!!!!
  • #38
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Enzo,поеми си дъбоко няколко пъти въздух и се успокой дарлиг.Лексъс е хиляди години пред немските табуретки.Лексъс никога няма да си помислят за такава простотия мотор на БМВ.Твойте глупости са равносилни на.Американците сложиха на космическата си совалка реактивен двигател пройзведен от Албания.
  • #37
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    И... точка по въпроса! Все пак не мога да отделя повече от два часа на "коментаторите" в Аутомедия. Ще си умрете с отворени очи, обаче... Така да знаете! Отворете съзнанието си и престанете да хвалите грозния петнайсет годишен таралясник пред блока. Той от това на кола няма да заприлича. Запретнете ръкави, бъдете инициативни, спечелете пари и си купете истинска кола. Е, ако пък много напреднете, може Феррари - "Умалена версия на Бог", както казва Джеръми Кларксън!
  • #36
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Разбира се,че германските еднодневки предлагат евтинки версии за бедняци. Ауди дизел с шкода мотор 110 коня!!!! и 5 скорости.
  • #35
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Специалист си по чикиите. Но японските коли са най-качествените,признато от германските технически прегледи и от Ауто Билд!!!! Най-здравите и най-технологичните.Най-добрите хибриди, вододорни коли. Неща,които допотопните германци дори не предлагат в гамата си еднодневки ХахаКое е евтино Ланд Крюзер ли е евтин?? Дето е по-скъп от Q7 или Приус е евтин дето е по-скъп от Голф и Джета!!!бЕЗСПОРНО НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ И НАДЕЖДНИ КОЛИ СА ТОЙОТА И ХОНДА. И НАЙ-ЗДРАВИТЕ МОТОРИ СЪЩО СА ТЕХНИТЕ ДОКАЗАНО.
  • #34
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Недей да говориш за грозните еднодневки на мерцедес и бмв.Говорим за красиви и премиум Лексуси с денодтсижими технологии за германските копировачи! 2.0t Lexus e 100% Lexus мотир. Никога не е имало договорка да взимат допотопни мотори от БМВ.Лексус ВИНАГИ СА ПРАВЕЛИ И ПРАВЯТ САМИ МОТОРИТЕ СИ!!!!БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!И този 2.0t ако не беше толкова *** щеше да разбереш ,че е невъзможно да има нещо общо с бмв.
  • #33
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Огромни продажби, най-скъпата марка - ДА!!! Но това не означава, че един Ярис, Аурис, Корола, Авенсис, Ленд Крузер или Примус и т.н., са качествени и надеждни леки автомобили! Те са евтини и вероятно с добро съотношение между цена и качество и затова - максимално продавани. ЗАЩОТО повечето хора на тоя свят - НЕ, 90% от тях, НЯМАТ ПАРИ за истински коли! И както съм казвал и преди - японските коли са като чикиите. Ако нямаш възможност за нещо истинско, вършат чудесна работа!!! Но :-) удоволствието
  • #32
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Точно японските коли - са красиви, качествени и струващи парите си!И "Най-новия бензинов турбо мотор на Лексъс" е точно ЛЕКСЪС! 100%Ako спориш дай кода на бмв мотора да разгледаме дали са еднакви с 2.0 Т Лексъс!100% лъжеш!
  • #31
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Enzo,притесняваш ме вече.Имам чувство,че получаваш факсове от друга планета.Момче ощипи се по бузата и се събуди.Нещо не е наред с теб.Другия вариант е да се шегуваш с коментарите си.Все пак днес е 1 април.